Modem Icon 225 pod windows7 jest wykrywany jako napęd CD

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kortyg
Początkujący użytkownik forum

Modem Icon 225 pod windows7 jest wykrywany jako napęd CD

Post autor: kortyg »

Jak w temacie. Po zainstalowaniu sterownika USB Atheros i włożeniu modemu nie wykrywa go jako modem GlobeTrotter HDSPA, a jako napęd CD. Podobno jest to modem ze starym oprogramowaniem którego nie obsługuje windows7. Jak zmusić go do poprawnego wykrywania? Po wielu próbach w końcu widzi go, ale się zapętliłem i nie wiem jak to zrobiłem. Gdy został wykryty wpisałem mu sterowniki które usostępnił mi kolega i u niego pod windows7 działają. U mnie raczej nie, brak internetu. Próba łączenia przez BussinesEverywhere z Orange wywala error 3GPP :15
Ręce mi opadają i liczę na Waszą pomoc. czy mam wywalić wszystkie sterowniki i zacząć od nowa? Ale znowu wykryje mi napęd CD!
Ed
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Re: Modem Icon 225 pod windows7 jest wykrywany jako napęd CD

Post autor: ra-v »

Na dole po prawej pojawia się taka sama ikona jak podczas wkładania USB, spróbuj kliknąć i odmontować/wysunąć (eject) modem. Po chwili powinien się wyłączyć i włączyć ponownie. W sumie to trwa ok 30 sekund. lub dłużej. Potem spróbuj odpalić neta.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
kortyg

ra-v: Nie odpalę neta dopóki nie wpiszę sterownika modemu. Już tak wiele eksperymentowałem, że się pogubiłem. Obecnie w menedżerze urządzeń pojawia się zakładka: urządzenie nieznane, a po otwarciu zakładki jest napisane że jest to GlobeTrotter HSDPA, ale nie mogę w żaden sposób wpisać sterownika. Wydaje mi się, że Icon 225 jest starą wersją modemu i windows7 go nie wykrywa.
Ed
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: yagi »

kortyg, ściągnij instalkę GT Connect w wersji 3 i zainstaluj ją gdy modem jest podpięty do kompa. Musi ruszyć - ja kilka razy instalowałem Icona 225 na Siódemce i było OK.
:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010) :!:

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
kortyg

yagi pisze:kortyg, ściągnij instalkę GT Connect w wersji 3 i zainstaluj ją gdy modem jest podpięty do kompa. Musi ruszyć - ja kilka razy instalowałem Icona 225 na Siódemce i było OK.
Ja mam starą wersję modemu. Pod jaką nazwą on się pojawiał u Ciebie w menedżerze urządzeń i w zakładce urządzenia i drukarki? W Google znajduję tylko płatne download GT v.3
Ed
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: yagi »

Nawet na forum w wątku o sofcie do modemów jest link:

http://rapidshare.com/files/246712178/o ... _32_64.zip

Nie pamiętam jakie były pozycje z Menedżerze Urządzeń :(
:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010) :!:

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
ODPOWIEDZ