Witam serdecznie Forumowiczów!
Czytuję forum od czasu do czasu, jednak problem który napotkałem skłonił mnie do napisania kilku słów, a mianowicie:
Zakupiłem modem Dell 5540 do mojego Vostro V13, instalacja przebiegła bezproblemowo. Założona została karta Play Online na kartę (aktywna, zasilona). Sterowniki ładnie się zainstalowały i na tym koniec dobrego. Niestety nie chce się połączyć - stworzyłem połączenie z numerem *99# i poczas "rejestrowania komputera w sieci" wyrzuca "błąd 734: protokół kontrolny połączeń PPP został zakończony". Czy ktoś z forumowiczów ma pomysł co z tym fantem zrobić ? Dodam, że sterowniki instalowałem zarówno te ze strony Della jak i te ze strony forum. Ponadto - czy istnieje jakieś oprogramowanie do 5540 umożliwiające sprawdzanie stanu karty sim (zasięg, technologia) ? Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Dell 5540
Moderator: Moderatorzy
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Dell 5540
Ciąg inicjalizacyjny z <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> wpisany dobrze w modemie?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Dell 5540
Gapa ze mnie - oczywiście, że nie. Brak APNu to nie mogło działać - dzięki za podpowiedzenie oczywistego rozwiązania. Pozdrawiam!