[Sferia] brak zasięgu... brak internetu pomocy

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Daniell95
Początkujący użytkownik forum

[Sferia] brak zasięgu... brak internetu pomocy

Post autor: Daniell95 »

Witam jak wiekszosc ludzi mam problem z internetem ze sferii. Od paru miesiecy nie mam zasiegu.. zasieg jest minimalny ledwo co jedna kreska... Do tego czasu miałem cały czas max zasieg a od stycznia nagle net padł.. mało tego ze jest niska predkosc... Chce jak najszybciej rozwiazac z nimi umowe.. nie skladałem jeszcze zadnych reklamacji telefonicznych bo wiem ze to nic nie da... jesli ktos zna sprawdzone na to sposoby niech da znac... jesli temat był juz zakładany to prosze o link a tego zamkniecie. Prosze o pomoc.
al-czerniawski
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: [Sferia] brak zasięgu... brak internetu pomocy

Post autor: al-czerniawski »

Daniell95 pisze:jak wiekszosc ludzi mam problem z internetem ze sferii
He he, ciekawe skąd masz taką wiedzę. Ja akurat mam przeciwną.
Ale do rzeczy.
Po pierwsze: jest BOA gdzie trzeba i należy próbować w pierwszej kolejności czegoś się dowiedzieć.
Po drugie: jest możliwość weryfikacji modemu w innej lokalizacji.
Po trzecie: jest możliwość sprawdzenia sprzętu w serwisie na ul. Dzielnej.
Po czwarte: jeśli Sferia namotała coś z antenami swojej bazy, a masz umowę na Internet stacjonarny to walcz o poprawę. Jeśli masz abonament tzw. mobilny to czarno to widzę. Pozostawałaby Ci tylko silna antena zewnętrzna, oczywiście przy założeniu pełnej sprawności modemu. A tego nie sprawdziłeś.

Nie licz na super sprawny serwis Sferii, który telepatycznie odkryje, że masz problemy.
Po paru miesiącach(!) zrobiłeś pierwszy słuszny krok wchodząc na to forum.
Daniell95
Początkujący użytkownik forum

Re: [Sferia] brak zasięgu... brak internetu pomocy

Post autor: Daniell95 »

Na jakie forum bym nie wszedł szukajac pomocy widze tylko ze kazdy ma problem ale rozwiazania nie widze... dlatego pisze.
Mam internet radiowy. Modem taki jak w profilu mały czarny z mała antenka... kabel od kompa do modemu jest tak krótki ze nie siega mi do biórka i przez to jest mały zasieg ale jak juz go kladłem na biurku to spadł kilka razy i przez to zasieg sie pogorszył... ale wczesniej i tak był niski potem nie było go w ogóle. Dałem modem do serwisu i niby przymocowali antenke wyglada ok ale działa tak jak było... Czyli widac jaki serwis ma sferia do niczego. Jesli chodzi o antene zewnetrzna to watpie... wywale kase na to a wiem ze nie jest to tanie i dalej bedzie nic wole nie ryzykowac. Wolał bym zerwac z nimi umowe.

[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2010-04-18, 11:51 ]
Na tym forum netykieta obowiązuje, w nagrodę warn!

[ Dodano: 2010-04-18, 19:10 ]
Chce zeby ktos kto zrywał z nimi umowe w takich przypadkach wypowiedział sie co robił w takiej sytuacji. Nie chce kombinowac z ta sferia bo skoro przez wiekszosc umowy net działa dobrze a nagle jak by była jakas ustera gubi zasieg i nie da sie <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> z tego czegos korzystać.... modem był w serwisie i dalej to samo wiec co to za serwis i firma. Mam dosc takiego czegos :dobani:
Ostatnio zmieniony 2010-04-18, 10:50 przez Daniell95, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ