Czy z CDMA można w Orange korzystać "na kartę" ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy z CDMA można w Orange korzystać "na kartę" ?
Mam modem obsługujący CDMA (ADU-635). Czy jeśli włożę do kartę ze startera, to CDMA zadziała? W jednym z salonów powiedzieli mi, że nowe startery obsługują już CDMA (a w starych starterach, trzeba zadzwonić i poprosić o aktywację CDMA). Czy jest to prawda? Ze strony Orange wynika, że CDMA nie działa w kartach...
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Czy z CDMA można w Orange korzystać "na kartę" ?
Bzdura.Piotr8765 pisze:jednym z salonów powiedzieli mi, że nowe startery obsługują już CDMA
Nie ma takiej opcji - karty SIM/RUIM dostępne są w taryfach abonamentowych od opcji Optimum w górę.
[ Dodano: 2010-04-18, 16:03 ]
Jeszcze większa bzdura...Piotr8765 pisze:a w starych starterach, trzeba zadzwonić i poprosić o aktywację CDMA
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
CDMA nie działa w Orange na kartę. Tak w ogóle, to zestawy startowe mają zwykłą kartę SIM, a nie RUIM/SIM jaka jest potrzebna do działania w CDMA.
-
Tak podejrzewałem, że nie wiedzą co mówią.
Potrzebuję CDMA tylko na okres wakacyjny. Czy można podpisać umowę na czas nieokreślony z możliwością wypowiedzenia? W ofercie widzę tylko na cza określony 12 i 24 miesiące.
Jakiś inny pomysł?
Potrzebuję CDMA tylko na okres wakacyjny. Czy można podpisać umowę na czas nieokreślony z możliwością wypowiedzenia? W ofercie widzę tylko na cza określony 12 i 24 miesiące.
Jakiś inny pomysł?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Takie rzeczy, tylko w Erze - bez modemu,Piotr8765 pisze:Potrzebuję CDMA tylko na okres wakacyjny. Czy można podpisać umowę na czas nieokreślony z możliwością wypowiedzenia?
Gdzie jedziesz na te wakacje ? Może pre-paid ?Piotr8765 pisze:Jakiś inny pomysł?
-
CDMA jest tylko w Orange. Tam gdzie jeżdżę internet nawet po GPRS rzadko chodzi, a najbliższy BTS obsługuje CDMA i jest szansa, że to zadziała. Kupować na 12 miesięcy nie ma sensu (tym bardziej, że tylko w droższych taryfach dają CDMA; ciekawe dlaczego limitują dostęp).
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Nie tylko. CDMA oferuje również Nordisk, oraz Sferia (ograniczona terytorialnie, działa beznadziejnie),Piotr8765 pisze:CDMA jest tylko w Orange.
W góry jedzieszPiotr8765 pisze:Tam gdzie jeżdżę internet nawet po GPRS rzadko chodzi

Więc z CDMA się pożegnajPiotr8765 pisze:Kupować na 12 miesięcy nie ma sensu

Gdyby nie limitowali, to CDMA działałoby jak EDGE, lub nawet gorzej.Piotr8765 pisze:ciekawe dlaczego limitują dostęp
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Właściwie na neta na jedne wakacje jest dość prosty sposób, czyli orange freedom pro na próbę, jeden miesiąc na siebie, a drugi na kogoś z rodziny. Tylko nie wiem czy adu 500a też jest na próbę. No i niewygoda bo w połowie wakacji trzeba oddać tam gdzie się wzięło i nie można się spóźnić.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!