Modem gc 85 czy telefon z edge ??
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem gc 85 czy telefon z edge ??
Mam pytanie chce kupic na allegro gc 85 do loptopa czy lepiej kupic telefon z edgem np nokie 6021 lub motke v980 ??[/b]
-
- Stały użytkownik forum
Re: Modem gc 85 czy telefon z edge ??
W zależności czy zamierzasz korzystać w miejscu zamieszkania i czasami na wyjazd czy raczej częściej na wyjazd?
Odpowiedź na to pytanie...
-
- Użytkownik forum
A jakie tgo ma znaczenie ?amws pisze:W zależności czy zamierzasz korzystać w miejscu zamieszkania i czasami na wyjazd czy raczej częściej na wyjazd?

Ja będe uzywał tylko w pracy bo w domu mam neta z sieci osiedlowei.
-
- Stały użytkownik forum
Jakie to ma znaczenie? --> bardzo duże.
Piszesz o zakupie GC85 jeżeli mieszkasz w dużym mieście i głownie tam będziesz korzystał to karta jak najbardziej, natomiast jeżeli zamierzasz dużo podróżować to do GC85 musisz zakupić jeszcze antenę poprawiającą zasięg, co w przypadku częstych podróży jest kłopotliwe.
Dlaczego antenę? Odpowiedź bardzo prosta --> bez anteny nie masz co liczyć na nawet dobre prędkości np u mnie zasięg GPRS aż 3 kreski i prędkość ok 2 KB a po zakupieniu anteny zasięg podobny 3-4 kreski ale prędkość 7KB!!!
W przypadku EDGE różnice nie są aż takie duże, ale odczuwalne.
Oczywiście dołączona do karty PCMCIA standardowa antena zapewnia połączenie z internetem natomiast w moim przypadku nawet w dużych miastach (Częstochowa, Warszawa, Lublin) z dodatkową anteną jest o niebo lepiej.
Jedyny minus telefonu to bardzo częste ładowanie.
Jeżeli naprawdę myślisz o GC85 to bierz pod uwagę antenę (cena ok 40-60 zł)
Piszesz o zakupie GC85 jeżeli mieszkasz w dużym mieście i głownie tam będziesz korzystał to karta jak najbardziej, natomiast jeżeli zamierzasz dużo podróżować to do GC85 musisz zakupić jeszcze antenę poprawiającą zasięg, co w przypadku częstych podróży jest kłopotliwe.
Dlaczego antenę? Odpowiedź bardzo prosta --> bez anteny nie masz co liczyć na nawet dobre prędkości np u mnie zasięg GPRS aż 3 kreski i prędkość ok 2 KB a po zakupieniu anteny zasięg podobny 3-4 kreski ale prędkość 7KB!!!
W przypadku EDGE różnice nie są aż takie duże, ale odczuwalne.
Oczywiście dołączona do karty PCMCIA standardowa antena zapewnia połączenie z internetem natomiast w moim przypadku nawet w dużych miastach (Częstochowa, Warszawa, Lublin) z dodatkową anteną jest o niebo lepiej.
Jedyny minus telefonu to bardzo częste ładowanie.
Jeżeli naprawdę myślisz o GC85 to bierz pod uwagę antenę (cena ok 40-60 zł)
-
- Użytkownik forum
OK.
Bo w sumie modem dopiero zamówiłem na allegro i jeszcze nie przyszedł a tą antenę dodatkową montuje się w miejsce tej krótkiej?
Czy wszystie anteny np. z allegro spełnią zadanie?
Bo w sumie modem dopiero zamówiłem na allegro i jeszcze nie przyszedł a tą antenę dodatkową montuje się w miejsce tej krótkiej?
Czy wszystie anteny np. z allegro spełnią zadanie?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Jeśli chodzi o samą antenę to tak.Spełniają swoje zadanie ale w niektórych przypadkach nie.Te niektóre przypadki to takie jeśli odległość od danego nadajnika jest tak duża że nawet dobra antena nie poradzi sobie z wyłapaniem z niego sygnału.Cyberix pisze:Czy wszystie anteny np. z allegro spełnią zadanie?
Co do anten z Allegro to posiadam takową i jestem zadowolony.Jest to antena do okólna.
-
- Początkujący użytkownik forum
brrr nie kupoj GC85!!!!! nie polecam tego modemu jest wiele przyczyn negatywnych jak juz chcesz modem to lepiej troche dolozyc i kup UMTS -
G3 na allegro bez problemu dostaniesz ja mialem GC85 ED77
ale moj samsungD600E bije wszystkie karty modemowe
pzdr
G3 na allegro bez problemu dostaniesz ja mialem GC85 ED77
ale moj samsungD600E bije wszystkie karty modemowe
pzdr