HotSpot w Niemczech

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Angle
Początkujący użytkownik forum

HotSpot w Niemczech

Post autor: Angle »

Witam. Wyjeżdżam do Niemiec i chciałbym korzystać na wyjeździe z internetu (www, gg, irc). Wyjeżdżam do miejscowości Hohen-Wieschendorf, z tego, co znalazłem w google, jest tam jakiś HotSpot : LINK. Miejsce zamieszkania znajduje się 1-1.5 km od tego hotelu.
Mój laptop : LINK.

Połączy się z nim ? Jak sprawdzić, czy usługi hotspot świadczone przez ten hotel są płatne ?
Ostatnio zmieniony 2010-04-18, 23:16 przez Angle, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: HotSpot w Niemczech

Post autor: sp6huk »

Angle pisze:Połączy się z nim ?
Nie ma najmniejszych szans.
Angle

Można wiedzieć dlaczego ?

btw. nie spodziewałem się tak szybkiej reakcji. ;)
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

Angle pisze:Można wiedzieć dlaczego ?
Po pierwsze, to ten Hot-Spot znajduje się z pewnością wewnątrz budynku, więc tylko tam jest zasięg. WiFi trudno przenika przez przeszkody. Za duży dystans dla tej technologii, żeby łączyć się za pomocą wbudowanej karty WiFi. Po prostu nie da rady :nienie:
Angle

Chciałbym w zasadzie poruszyć ten sam problem, także nie będę zakładał nowego tematu. Wyjeżdżam do wyżej przedstawionej przeze mnie miejscowości i używam tamtego laptopa. Mógłby mi ktoś poradzić, jak korzystać tam z internetu ? naczytałem się sporo na ten temat na tej i wielu innych stronach, ale jako, że nie mam zbytnio pojęcia na ten temat, nie potrafiłem znaleźć nic konkretnego. Aktualnie jestem pochłonięty maturą, a tuż po niej wyjeżdżam do pracy i nie mam niestety czasu na studiowanie neta w tym kierunku.

Znajomy polecił mi zainstalowanie modemu na karte. Wiecie może jaki modem byłby najlepszy oraz jaka sieć w Niemczech świadczy pod tym względem aktualnie najlepsze usługi ?

Zależy mi bardzo na tym, aby net był w stanie udźwignąć rozmowę na skype.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ