LĘDZINY _ internet mobilny

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ermi0
Użytkownik forum

LĘDZINY _ internet mobilny

Post autor: ermi0 »

Witam

Potrzebny mi jest alternatywa dla lokalnego Monopolisty internetowego. Chyba doszli do wniosku że skoro naciągneli już tyle ludzi na długoterminowe umowy to mągą robić z nimi wszystko. Regularne odcinanie neta jest czymś normalnym w tej sieci! Oczywiście po probie interwencji cisza - Nie są łaskawi odpowiedzieć na jakiegokolwiek SMS. Rzeczą normalną jest to że wszystko się może popsuć; ale nie u nich. Gdy zgłaszam jaką kolwiek awarie chowają głowe w piasek i udają że problemu nie ma. Najciekawsze jest to że po kilkunastu, kilkudziesięciu minutach od zgłoszenia wraca do normy!!

MAm już ich powoli dosyć. Bardzo prosiłbym o doradzenie, która siec sprawdzi sie najlepeij w Lędzinach, bliżej Blychu. <najlepszy zasięg, technologia itd> Potrzebne było by mi tak min 10GB miesięcznie; Dobrze by było gdyby w godzinach ncnych był jakiś extra transfer; i możliwie najkrótszy czas umowy

Z Góry Dziekuje
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: LĘDZINY _ internet mobilny

Post autor: Patryk »

ermi0, najprawdopodobniej najlepszą opcją będzie Orange.
Awatar użytkownika
raven18
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: raven18 »

Może Multimo :hyhy: Umowa na czas nieokreślony (rozwiązanie umowy 100pln) i na starcie 20GB, tylko najpierw trzeba sprawdzić transfer, zasięg itp (? - nie znam się zbytnio na tym ;) Ekstra transfer to w Iplusie.
Awatar użytkownika
marcin7911
Stały użytkownik forum

Post autor: marcin7911 »

raven18 możesz pokazać palcem gdzie na stronie multimo jest napisane że limit to 20GB :?
Modem Huawei E156g
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

marcin7911 pisze:raven18 możesz pokazać palcem gdzie na stronie multimo jest napisane że limit to 20GB
Dokładnie sam chciałbym to zobaczyć, na razie to sa tylko Twoje insynuacje i nie nalezy tego traktowac jak oficjalną ofertę Multimo.
Patryk pisze:ermi0, najprawdopodobniej najlepszą opcją będzie Orange.
Po mojemu wybór w wybranej lokalizacji jest prawie maksymalny, zasięg UMTS powinien tam mieć Plus, Orange, Era, Play, Nordisk(CDMA) i Cyfrowy Polsat. Należałoby potestować, ocenić jakość świadczonych usług, wybrać priorytety jak np. transfer czy transfer w nocy lub cena i podjąć decyzję a jest w czym wybierać. Warto jednak zwrócić uwage na oferte Nordiska gdyż predkość polimitowa to aż 512kb/s czy praktycznie limitów nie ma, nie wiem natomiast czy Nordisk nadal sprzedaje swoje usługi ze względu na to że Nordisk przejął Polkomtel.
ermi0
Użytkownik forum

Priorytetem dla mnie jest przedewszystkim niezawodność działania usługi, w razie problemów konkretna odpowiedz sieci co jest grane.
Po drugie technoligia, jeżeli mam inwestować w modem to można by się zastanowić nad czyms lepszym niż obecnie posiadam<łacze 1mega w nocy X2 >
Cena, zdarzało mi się płacić po 50 groszy za minute neta w idei rok 2003+
Jestem zdania ż straty i tak zawsze będą jakieś , jeden zapłaci drożej za neta , drugo to inaczej starci.

Jeszcze jedna kwestia mnie nurtuje, jak jest zrezygnacją przy umowie na 2lata np, jakś kara umowna?
na wypadek gdyby się pojawiła lepsza oferta
Awatar użytkownika
raven18
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: raven18 »

adixm pisze:Dokładnie sam chciałbym to zobaczyć, na razie to sa tylko Twoje insynuacje i nie nalezy tego traktowac jak oficjalną ofertę Multimo.
Orange zwiększyła limity wszystkim z urzędu, pisałem kiedyś o tym, mimo, że rozwiązałem umowę na orange free to zwiększyli mi limit z 1 do 4 GB, w multimo (orange business) to samo - dawałem screena, zresztą nie tylko mnie zwiększyli. A że na stronie multimo nie ma żadnych informacji, to wystarczy przeczytać wątek o tym operatorze :) Poza tym mamy 10 dni by zrezygnować, a limit można sprawdzić na stronce.
ermi0
Użytkownik forum

Która z technologi oferowanych prze operatorów jest najlepsza i najbardziej przyszłościowa??
Zastanawiam si nad Cyfrowym Polsatem umowa chyba na rok 69zł 30B z czego 5 0d 8-24

co o tym Sądzicie
ODPOWIEDZ