Problem z instalacją Option GlobeSurfer iCON w MS Vista

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Danny33
Początkujący użytkownik forum

Problem z instalacją Option GlobeSurfer iCON w MS Vista

Post autor: Danny33 »

Hej!
Mam takie ustrojstwo jak Option GlobeSurfer iCON:
Obrazek

Niestety mam wielki problem z zainstalowaniem tego modemu w moim systemie: Microsoft Windows Vista Business 32-bit PL + ServicePack 1. Od piątku z tym walczę, pobrałem dziesiątki różnych sterowników, ale cały czas mam kłopot z jakimś "Data Inteface" (zrzut poniżej). Jak podłączam modem do USB, to Windows nie może znaleźć do tego sterowników.
Obrazek

Zwracam się więc do forumowiczów z gorącą prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem??
Może wiecie, gdzie znaleźć odpowiednie sterowniki???

Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Pozdrawiam,
Danny

Inne zrzuty:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z instalacją Option GlobeSurfer iCON w MS Vista

Post autor: krystianb »

Jeśli modem nie ma napisu orage to powinno pomóc:
http://download.era.pl/portal/Nozomi_20 ... _1_115.zip
Ewentualnie jak nie pomoże to może:
http://sup.xenya.si/sup/option/drivers/ ... _1_112.zip (u: option p: fusion)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Danny33
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z instalacją Option GlobeSurfer iCON w MS Vista

Post autor: Danny33 »

Modem niestety z logo Orange, ale tak czy siak, oba podane przez Ciebie pliki nie pomogły. Naściągałem się dzisiaj plików zgodnie z zasadą - a może jakiś przypasuje i okazało się, że jeden zadziałał. Ten, który pasował, był to plik: "3G_Driver_2.0.1.36.zip". Niestety nie pamiętam gdzie znalazłem i skąd pobierałem. Ale można go bez problemu znaleźc w Google. Jakby ktoś był zainteresowany to mogę tez przesłac.

Ważny Update!
PS. Jak kiedyś, komuś trafią się dedykowane sterowniki do Vista/Win7, to proszę o info tutaj! Tymczasem odradzam wszystkim, nawet najw. wrogom modemy firmy Option. Ja na całe życie wyleczyłem się z wszelkich iCON-ów. Już dwa razy Windows się wywalił z niebieskim ekranem (Blue Screen of Death). :( Nie dziwne, że "Support" Optiona to jedna wielka ściema. Nawet adresu e-mail do kontaktu nie podają. Także teraz już nie dziwię się już dlaczego...

Gdyby ktoś nie wierzył - oto dowód:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2010-04-19, 17:37 przez Danny33, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ