Witam,
Mam pytanie:
Czy jest możliwe połączenie się z Orange Twój Internet za pomocą telefonu z Bluetooth (Samsung x700) przy kompie mam Bluetooth D-Link no i w telefonie też mam. (Obecnie kotszytam z Orange Twój Plan poprzez modem ED77 (oprogramowanie: ED77 Dialer). Mój telefon obsługuje EDGE. jak tak to przosze o instrukcję.? (Bo mnie ten modem Ed77 już wk***). Jak to zrobicć? A co z PIN-em jak jest ustawiony w programie ED77 Dialer? Mam ustawione Auto PIN.
Aha, czy jak juz mi się uda jakoś uda połączyć to chciałbym tak żeby łaczyło mi się za "darmo", żeby czasem nie pobierało kasy osobno za GPRS czy EDGE, tylko żeby to było wliczone w abonament.
Samsung x700 przez Bluetooth?
Moderator: Moderatorzy
- bluecrush
- Stały użytkownik forum
Samsung x700 przez Bluetooth?
Samsung Galaxy S6 | OFnK
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Samsung x700 przez Bluetooth?
Jesli telefon ma modem to tak. Nie orientuje się w tej kwesti na temat tego czy ten telefon ma czy nie więc rzucam ogólnik.
- bluecrush
- Stały użytkownik forum
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
To będzie działał. Wkłądamy kartę do telefonu, PIN powinien Pan mieć, robimy połaczenie DialUp (było wielokrotnie na forum, wystarczy poszukać) i cieszymy się internetem. I będzie się łączył normalnie.
- raptou
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Czasem trzeba jeszcze stringa dopisać w parametrach modemu.
Np. mój SE W300i łączy się bez żadnych dodatkowych zabiegów. Sagem dopiero działa po dopisaniu we własciwościach modemu DUN:
AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
Np. mój SE W300i łączy się bez żadnych dodatkowych zabiegów. Sagem dopiero działa po dopisaniu we własciwościach modemu DUN:
AT+CGDCONT=1,"IP","internet"