Proszę o porad
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Proszę o porad
Jestem szczęśliwy posiadaczem internetu w UPC ale dziewczyna tyle szczęścia już nie ma. Zwracam się więc z wielką prośbą do forumowiczów aby pomogli wybrać odpowiedni. Wybranka mieszka na obrzeżach warszawy ( Wawer ) blisko Wisły. Wcześniej dostawcą internetu był iplus ale w nowym miejsc w ogóle nie zdawał egzaminu.
Dlatego zastanawiamy się nad nowa oferta CF Polsatu lub nad oferta Netii. Z rozmów z konsultantem zaoferowano nam w Netii 1 Mb/s za 49 zł. Oferta jest korzystna najgorzej że nie można tego wypróbować a po podłączeniu musimy podpisać cyrograf na 2 lata. Biorąc pod uwagę fakt iż z iplusem bujaliśmy się przez 6 miesięcy w nowym miejscu mamy wiele obaw. Z drugiej strony Polsat daje 21 ale są limity.
Proszę o odpowiedź jaki internet z przedstawionych powyżej byście zarekomendowali dla osoby która nie gra oraz nie ściąga, dużych plików i zależy jej na stabilności a internet będzie wykorzystywać głownie do przeglądania stron w tym youtube wrzuta itd.
Z góry dziękuje za pomoc!
Dlatego zastanawiamy się nad nowa oferta CF Polsatu lub nad oferta Netii. Z rozmów z konsultantem zaoferowano nam w Netii 1 Mb/s za 49 zł. Oferta jest korzystna najgorzej że nie można tego wypróbować a po podłączeniu musimy podpisać cyrograf na 2 lata. Biorąc pod uwagę fakt iż z iplusem bujaliśmy się przez 6 miesięcy w nowym miejscu mamy wiele obaw. Z drugiej strony Polsat daje 21 ale są limity.
Proszę o odpowiedź jaki internet z przedstawionych powyżej byście zarekomendowali dla osoby która nie gra oraz nie ściąga, dużych plików i zależy jej na stabilności a internet będzie wykorzystywać głownie do przeglądania stron w tym youtube wrzuta itd.
Z góry dziękuje za pomoc!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Proszę o porad
Nie ma czego się bać, Wimax albo jest taki jak w umowie albo go wcale nie ma, czyli nie ma umowy z powodu BMT.piotrek2810waw pisze:Biorąc pod uwagę fakt iż z iplusem bujaliśmy się przez 6 miesięcy w nowym miejscu mamy wiele obaw.
Czyli jak najbardziej WIMAX i stabilność i brak dodatkowych opłat jak się za dużo YT obejrzy. Nie ma nad czym się zastanawiać.piotrek2810waw pisze:zależy jej na stabilności a internet będzie wykorzystywać głownie do przeglądania stron w tym youtube wrzuta itd.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Dziękuje za szybką odpowiedź.
Jutro będę umawiał technika.

- Blido
- Guru bezprzewodowy
W Netii ponoć niekoniecznie, bo niektóre ze stacji bazowych są bardzo obciążone. W Erze póki co nie ma tego problemu. Ale WiMax Ery jest o wiele droższy - 1Mb/s kosztuje 68zł/mc przy umowie na 3 lata. Za to upload jest dwukrotnie większy - 512kb/s.krystianb pisze:Nie ma czego się bać, Wimax albo jest taki jak w umowie albo go wcale nie ma
-
- Stały użytkownik forum
Potwierdzam. Netia odmowila mi podlaczenia mimo zasiegu ze wzgledu na przeciazenie stacji.Blido pisze: W Netii ponoć niekoniecznie, bo niektóre ze stacji bazowych są bardzo obciążone. W Erze póki co nie ma tego problemu
- vegas
- Stały użytkownik forum
Dzwoniąc do dystrybutora Netii zadałem pytanie jak się ma obciążenie stacji do której mam być podłączony. Dostałem odpowiedź, że nie ma się o co martwic ponieważ jeśli zajdzie taka potrzeba to rozbudują sprzęt...
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Hyhy, ambitniDostałem odpowiedź, że nie ma się o co martwic ponieważ jeśli zajdzie taka potrzeba to rozbudują sprzęt...
![:]](./images/smilies/splash.gif)