Rozłączanie internetu przez komórkę

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jangster
Początkujący użytkownik forum

Rozłączanie internetu przez komórkę

Post autor: jangster »

Witam,
mam taki problem, łącze się z internetem za pomocą komórki. Używam do tego telefonu Sony Ericsson C510. Łączenie jest dokonywane przez Sony Ericsson PC Suite. Problem polega na tym, że z chwilą połączenia z internetem strony otwierają mi się tylko przez kilka minut a czasami nawet krócej a potem już nic nie chce się otwierać. Potem muszę się rozłączać i na nowo łączyć i w kółko to samo. Jeżeli coś ściągam to nie mam problemu, prędkość mam zawsze powyżej 50kb/s-200kb/s. Nigdy nie zrywa przy ściąganiu. Natomiast z chwilą gdy ściąganie się skończy problem jest znowu ten sam. Muszę znowu zakończyć i na nowo połączyć. Jest to trochę wkurzające bo żeby coś poczytać w necie muszę się namęczyć z ciągłym rozłączaniem i ponownym łączeniem. Czy ktoś wie może co może być problemem. Dziękuję z góry za każdą pomoc.
marens
Guru bezprzewodowy

Re: Rozłączanie internetu przez komórkę

Post autor: marens »

Ostatnio w Orange są problemy z rozłączaniem.
Nie napisałeś z jakiej sieci korzystasz.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Rozłączanie internetu przez komórkę

Post autor: Sundance_kid »

jangster Mozliwe że telefon ma problem z przejściem z UMTSu na HSDPA. Spróbuj ciagłego pingowania i zobacz czy ta sytuacja będzie się powtarzać.
ODPOWIEDZ