"V" Operator GSM
Moderator: Moderatorzy
-
- ### BAN ###
"V" Operator GSM
Wejdzie jeszcze jakiś operator do Polski przez najbliższe 10lat?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: "V" Operator GSM
Któż to wie, pozostaje nam tylko czekać.
BTW Ten temat pewnie zostanie potraktowany jako SPAM albo przeniesiony do Hyde Parku, bo tu nie miejsce na tego typu dyskusje/prorokowanie.
BTW Ten temat pewnie zostanie potraktowany jako SPAM albo przeniesiony do Hyde Parku, bo tu nie miejsce na tego typu dyskusje/prorokowanie.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Dlaczego niby? O ile dyskusja jest na jako takim poziomie to dlaczego bysmy mieli to usuwać?ryba825 pisze:
A co do piątego. Kto by miał nim być? I czy stawiałby na własne maszty co wiąże się z dużym nakładem finansowym czy by korzystał z roamingu. Jeżeli tak to której z sieci? Plus w sumie ma Playa na karku. Czy jego infrastruktura dałaby radę? (a tak na marginesie czy ktoś przeprowadził test podobny do priorytetu pomiędzy wirtualnym opem a "rzeczywistym". Chodzi mi o priorytet w przesylaniu danych w Plusie gdy mamy do czynienia z z Playem? )
-
- ### BAN ###
Powiem tak w Roamingu Plus internet działa dość poprawnie jak na typowy iPlus.Sundance_kid pisze:. Chodzi mi o priorytet w przesylaniu danych w Plusie gdy mamy do czynienia z z Playem?
Jeśli chodzi o 2G/3G Play to jak ktoś jest w połowie zasięgu czy tam ćwiartce to mu to działa nawet nawet.
No ale jak mi zostają resztki zasięgu z Rawy Mazowieckiej to czas na wywołanie strony www wtel. ok. 1,5 minuty.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
W eterze nie ma już ani jednego wolnego kanału w pasmach skojarzonych, więc odpowiedź jest prosta - nie.
Poza tym piąty operator to Mobyland.
Poza tym piąty operator to Mobyland.
-
- ### BAN ###
Pomyliłeś się CenterNet jest piątym.Patryk pisze:Poza tym piąty operator to Mobyland.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jeżeli "V" w nazwie tematu to "5", a Józek wiesz, że piątym jest CenterNet (a nawet szósty operator http://pl.wikipedia.org/wiki/Mobyland ) to po co założyłeś ten temat?
Ostatnio zmieniony 2010-04-24, 17:59 przez ryba825, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Guru bezprzewodowy
Kolega chce dostać 3 punkcik.ryba825 pisze:po co założyłeś ten temat
-
- ### BAN ###
Nie chcę chodzi mi o operetora takiego jak Play że nowy i na cała Polske jest.marens pisze:Kolega chce dostać 3 punkcik.ryba825 pisze:po co założyłeś ten temat
- paweliplus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Kolega trochę spamuje.Kilka tematów dziennie zakłada.A co do tematu to może będzie taki operator, ale zapewne będzie korzystał z infrastruktury któregoś z W3 zapewne. A play to jest według mnie taki trochę słabawy.Te problemy z zamrażaniem łącza i jeszcze trudności z logowaniem się do roamingu plusa...
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
-
- ### BAN ###
Zależy gdzie mi nie zamraża a roaming normalnie chodzi.paweliplus pisze:Kolega trochę spamuje.Kilka tematów dziennie zakłada.A co do tematu to może będzie taki operator, ale zapewne będzie korzystał z infrastruktury któregoś z W3 zapewne. A play to jest według mnie taki trochę słabawy.Te problemy z zamrażaniem łącza i jeszcze trudności z logowaniem się do roamingu plusa...
Forum jest po to aby pytać więc to czynię, jeśli komuś się nie podoba to jego srawa OT.