Kamera Cisco WVC210 i problem z podłączeniem do AP HP 420

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mikelsoft
Początkujący użytkownik forum

Kamera Cisco WVC210 i problem z podłączeniem do AP HP 420

Post autor: mikelsoft »

Witam,
Kupiłem kamerę Cisco WVC210 i chciałem ją podłączyć do LAN przez AP HP420 (J8131B).
Nie mogę tego zrobić na żadne sposoby.
Komputery z wbudowaną obsługą WiFi łączą się do tego AP bez żadnych problemów, a ta kamera nie chce.
Chciałem ją już zwrócić, ale sprawdziłem ją jeszcze przy innym AP - Cisco WAP2000. I tu niespodzianka - wszystko działa bez zarzutu.
Oczywiście do kamery został załadowany najnowszy firmware, ale bez skutku.
Na AP HP 420 ustawiałem już każdy rodzaj szyfrowania, a nawet bez szyfrowania, a i tak kamera nie chce się podłączyć.
Sprawdziłem ustawienia WiFi na obu urządzeniach i wspólne parametry, jakie znalazłem na obu AP, ustawiłem tak samo jak na WAP2000, ale to też nie pomogło.

Co mogę jeszcze zrobić/sprawdzić, aby kamera podłączyła się do AP HP 420?

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Mike
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Kamera Cisco WVC210 i problem z podłączeniem do AP HP 420

Post autor: krystianb »

mikelsoft pisze:Co mogę jeszcze zrobić/sprawdzić, aby kamera podłączyła się do AP HP 420?
Nie masz na tym ap blokady <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119030#119030" target="_blank">»MAC«</a> ?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
mikelsoft
Początkujący użytkownik forum

Re: Kamera Cisco WVC210 i problem z podłączeniem do AP HP 420

Post autor: mikelsoft »

Nie masz na tym ap blokady »MAC« ?
Tak jak pisałem - inne komputery łączą się do tego AP bez żadnego problemów (sprawdzałem na laptopie i na komputerze stacjonarnym wyposażonym w WiFi).
Ponadto sprawdziłem zabezpieczenia i żadna filtracja po MAC adresie nie jest ustawiona.
Pozdrawiam
Mike
ODPOWIEDZ