Mam internet IPlus z modemem Comander który łączy się z siecią edge z prędkością 115,2kb/s a powinien 177,6kb/s.Co trzeba zrobić aby działał
z prędkością 177,6kb/s,czy dokupienie zewnętrznej anteny może pomóc .
Jk już wielokrotnie było poruszane na forum, maksymalna prędkość modemów podawana przez producenta, odbiega znaczącą od rzeczywistych osiągów.
-Odległość od BTS-a
-Zniekształcenie lub odbicie sygnału
-obciążenie przekaźnika
itp.
To wszystko wpływa na prędkość przesyłania danych (acha - byłbym zapomniał - zwalniać mogą też niektóre aplikacje).
Dokupienie anteny na pewno nie zaszkodzi, szczególnie przy większuch odległościach od BTS-a, lub "przesłonięciu" lub w ogóle "zasłonięciu" anteny wewnętrznej.
Myślę że ta prędkość jest pokazana na przy ikonie połączenia na pasku i jest to szybkość portu. Aby to zmienić
otwórz połączenia sieciowe-właściwości- ogólne- konfiguruj- i zmieniasz prędkość max z 115,2 na 230,4 i jest ok.
A do mierzenia prędkości najlepiej jest użyć jakiejś strony są na początku forum bądź netmetera.
Ja największą prędkość jaką uzyskałem to 120-135 kb/s ale do BTSa mam 15 km.
Jak ci chodzi ten modem do mój jest w serwisie bo się wywalał co godz.
Już tego próbowałem i dalej jest to samo.
Czy u ciebie podziałało.
Jak ci chodzi ten modem do mój jest w serwisie bo się wywalał co godz
U mnie też tak było. Proponuję ci podłączyć modem do usb z przodu kompa[jeśli takowe posiadasz], oddalenie modemu i kabla usb od monitora i reszty przewodów.Na moje oko jest to wina zakłóceń.
Zasięg w modemie mam na 4 diody
Umnie działa pewnie masz uruchomionego menagera iPlus, natym też nie mogłem przestawić ale połączenie dial-up programik do podawania pinu ze strony comandera i wszystko ok.
Jaką prędkość pokazują ci strony do mierzenia? Jak większą niż 115,2
Czy po zmianie usb na te z przodu jest ok. <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> wszystkie wejścia usb z tyłu kompa, a tego nie.
modem leży na komputerze, zasięg mam full na antenie kierunkowej.
Czy w twoim przypadku to załatwiło sprawę wywalania? czy jak ci zerwało połączenie to mogłeś się połączyć bo ja musiałem robić restart systemu, lub nawet RESET, bo system był całkowicie zwieszony.
Z tym restartem miałem identycznie.
Odkąd podłączyłem modem pod przednie usb ani razu mi nie wywaliło.
Ale u mnie modem leży jakiś metr od kompa i kabel usb też leży z dala od innych.Nie wiem czy ci to pomoże ale w moim przypadku działa.Być może oddałeś do serwisu dobry modem.Mój też był w serwisie ale u mnie <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie widział karty sim.
U mnie wsystko działało, spr wszystko odinstalować i zainstalować same stery z comandera, na razie jeszcze nia mam modemu, ale po niedzieli powinien już być.
ja po załadowaniu systemu wprowadzałem pin tym pr. pin.exe i po wybraniu połączenia dial-up miałem połączenie dwa razy szybciej niż z managerem,
nie wiem jak będzie po naprawie modemu.
tracer.on pisze:Myślę że ta prędkość jest pokazana na przy ikonie połączenia na pasku i jest to szybkość portu. Aby to zmienić
otwórz połączenia sieciowe-właściwości- ogólne- konfiguruj- i zmieniasz prędkość max z 115,2 na 230,4 i jest ok.
tutaj tracer ma racje, tak sie zmienia prędkość portu.
NIE UŻYWAJCIE IPLUS MANAGERA!!!!
bo jeśli sie nim łaczycie z netem to automatycznie on zmienia prędkość portu na 115kb/s
Ja przy starcie systemu włanczam Iplus managera tylko po to zeby sie zalogował i podał pin, potem go wyłanczam i daje start-->połącz z-->urządzenie iplus i połącz, wtedy prędkość portu jest 230kb/s i kożystasz z pełnej prędkości modemu.
krzyo88 pisze:
tutaj tracer ma racje, tak sie zmienia prędkość portu.
NIE UŻYWAJCIE IPLUS MANAGERA!!!!
bo jeśli sie nim łaczycie z netem to automatycznie on zmienia prędkość portu na 115kb/s
Ja przy starcie systemu włanczam Iplus managera tylko po to zeby sie zalogował i podał pin, potem go wyłanczam i daje start-->połącz z-->urządzenie iplus i połącz, wtedy prędkość portu jest 230kb/s i kożystasz z pełnej prędkości modemu.
Ja wyłączyłem PIN i nie używam żadnej aplikacji do podawania pinu.
Połączenie startuje razem z systemem i po ptakach i jest ok.