ProfitGroup - co to za internet ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ProfitGroup - co to za internet ?
Ostatnio natknąłem się na coś takiego:
http://www.profitgroup.com.pl/index.php
Co to w ogóle za firma ? Ma ktoś od nich internet już, bo oferta zachęcająca, ale nie wiem czy nie ma żadnego haczyka.
http://www.profitgroup.com.pl/index.php
Co to w ogóle za firma ? Ma ktoś od nich internet już, bo oferta zachęcająca, ale nie wiem czy nie ma żadnego haczyka.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: ProfitGroup - co to za internet ?
Firma dostarczająca internet w technologii WiFi - 2,4 i 5 GHz,pofek pisze:Co to w ogóle za firma ?
Na naszym forum możesz takiej osoby nie znaleźć,pofek pisze:Ma ktoś od nich internet już
pofek pisze:bo oferta zachęcająca
Zachęcacjąca pod warunkiem, że Ci ludzie wiedzą jaka jest różnica pomiędzy Megabitem, a Megabajtem512 KB/s -59 zł miesięcznie (umowa-24 miesiące)
512 KB/s -69 zł miesięcznie (umowa-12 miesięcy)
1 MB/s -69 zł miesięcznie (umowa-24 miesiące)
1 MB/s -79 zł miesięcznie (umowa-12 miesięcy)
2 MB/s -79 zł miesięcznie (umowa-24 miesiące)
2 MB/s -89 zł miesięcznie (umowa-12 miesięcy)
Powyżej 2 MB/s - cennik ustalany indywidualnie

Co za zdzierusyOpłata za dodatkowy komputer- 10 zł miesięcznie dodawane do podstawowego abonamentu
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Jakoś nie przepadam za takim rozwiązaniem1. Co trzeba mieć, żeby korzystac z Internetu dostarczanego przez Waszą firmę?
Należy posiadać komputer. Do tego komputera instalujemy kartę sieciową oraz antenę na dachu zgodnie ze standardami sieci. Jeśli posiadają Państwo kartę sieciowa i/lub antenę, to konfigurujemy jedynie system w Państwa komputerze, aby mógł działać Internet.

Bo trza orżnąć ludzi na 10 zł - w dzisiejszych czasach żeby stosować takie praktyki - jeszcze 10 lat temu, nie miałbym nic przeciwko,2. Czy mogę podłączyć kilka komputerów w domu?
Standardowo blokujemy taką usługę, ale na Państwa prośbę, możemy udostępnić takie rozwiązanie
Jak będziesz chciał to Ci AP/router w domu postawią, więc nie będą też na pewno tej nędznej karty PCI montować,3. Czy mogę mieć Internet bezprzewodowy w domu?
Oczywiście, jednak standardowe możliwości, to bezpośrednie podłączenie anteny do komputera. Jeśli Państwo macie taką potrzebę, to możemy wykonać taką usługę. Koszt urządzenia to ok. 200zł. Wówczas w każdym miejscu w domu, a nawet w bezpośrednim jego sąsiedztwie macie Państwo dostęp do sieci.
Jak montują PCI w kompie, i pobierana jest "specjalna opłata" to nic dziwnego. Ciekawe czy blokują udostępnianie internetu z jednego na drugi komputerNa Państwa komputerze będzie mógł korzystać bez przeszkód. Na swoim nie, ale będzie taka możliwość, gdy zgłosicie Państwo taką potrzebę w Biurze Obsługi.

Co do tej "nielegalności" to miałbym małe wątpliwości,15. Czy będę mógł korzystać z programów p2p? Ściągać muzykę i filmy?
Nie blokujemy takiej usługi, ale proszę mieć świadomość, że jest to działanie nielegalne. Możecie to Państwo robić, ale całkowicie na własną odpowiedzialność.
Wewnętrzne IP, są tego plusy, i minusy,18. Czy jest możliwość uruchomienia własnego serwera WWW lub FTP?
Nie
Warto by było dodać, na 2,4 czy 5 GHz ?,27. Ile kosztuje montaż?
Jeśli nie ma żadnych promocji, to koszt montażu wynosi 99zł brutto.
Oto dowód, że oferują łącze zarówno w 2,4 jak i 5 GHz.32. W jakim paśmie działa ta sieć?
W uwolnionym, nielicencjonowanym paśmie 2.4 GHz oraz 5GHz
W każdym razie - firma ma swoją politykę, ja ją szanuję

-
nie zwróciłem na to uwagisp6huk pisze:512 KB/s -59 zł miesięcznie (umowa-24 miesiące)
512 KB/s -69 zł miesięcznie (umowa-12 miesięcy)
1 MB/s -69 zł miesięcznie (umowa-24 miesiące)
1 MB/s -79 zł miesięcznie (umowa-12 miesięcy)
2 MB/s -79 zł miesięcznie (umowa-24 miesiące)
2 MB/s -89 zł miesięcznie (umowa-12 miesięcy)
Powyżej 2 MB/s - cennik ustalany indywidualnie
Zachęcacjąca pod warunkiem, że Ci ludzie wiedzą jaka jest różnica pomiędzy Megabitem, a Megabajtem,

a myślałem, że jakaś interesująca oferta. można zamknąć
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Chodzi o to, że różnica pomiędzy 512 KB/s, a 512 kb/s, jest kolosalna bo aż ośmiokrotna. Tak na prawdę to z pewnością się pomylili, chcą wprowadzić w błąd, bo kto daje 4 Mb/s, za 59 lub 69 zeta ? Tak samo jest w przypadku pozostałych transferów 1 MB/s = 8 Mb/s, 2 MB/s = 16 Mb/s.pofek pisze:nie zwróciłem na to uwagi![]()
Tak źle to nie wygląda, tym bardziej kiedy nie masz innej możliwości - brak konkurencji. Z usług jakiego providera teraz korzystasz ?pofek pisze:a myślałem, że jakaś interesująca oferta
-
Internet WiMax od Ery 1Mb/s jest osiem razy szybszy niż ten od PG ?
Czyli 1 MB/s z ich oferty, odpowiada jakiej prędkości przy ściąganiu ?
Czyli 1 MB/s z ich oferty, odpowiada jakiej prędkości przy ściąganiu ?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Nie, WiMAX 1 Mb/s z Netii, to to samo co 1 Mb/s z PG, tylko ktoś z PG twierdzi, że dają 1 MB/s - a nie 1 Mb/s, ale na pewno jest to zły zapis,pofek pisze:Internet WiMax od Ery 1Mb/s jest osiem razy szybszy niż ten od PG ?
1 MB/s to 8 Mb/s - ale jak wcześniej już mówiłem - istny blefpofek pisze:Czyli 1 MB/s z ich oferty, odpowiada jakiej prędkości przy ściąganiu ?
W przypadku Netii jest identycznie 1 Mb/s = 128 KB/s.
-
dziękuje sp6huk, już rozumiem o co Ci chodziło
Czyli nie będzie to działało jak WiMax ? Nie będzie stałych, niskich pingów, stałych prędkości ?

Czyli nie będzie to działało jak WiMax ? Nie będzie stałych, niskich pingów, stałych prędkości ?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Generalnie WiFi ma niższe pingi niż WiMax. Ale problem w tym że jest naprawdę niewiele firm oferujących dobrej jakości łącze WiFi. Większość to zwykłe urynety, w których pingi wahają się w granicach 100-200ms a poza tym łącze jest bardzo niestabilne. Nie wiem dokładnie do której grupy należy ta firma. Stawiam że do urynetów, skoro nawet nie odróżniają MB od Mb i stosują tak amatorskie rozwiązania jak karta sieciowa z podpiętą antenką (na nie wiadomo jak długim kablu). Cen i warunków umowy już nie będę komentowałpofek pisze:Czyli nie będzie to działało jak WiMax ? Nie będzie stałych, niskich pingów, stałych prędkości ?
-
znam, wiem co i jak, nie polecam - STANOWCZO!!!!!
i oto tak to wygląda ;/
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Po pierwsze - zobacz na datę ostatniego posta.. W archeologia się bawisz?ja mistrz pisze:znam, wiem co i jak, nie polecam - STANOWCZO!!!!!
Po drugie. Jeśli już odkopałeś ten temat, to może uzasadniłbyś jakoś swoje zdanie skoro "wiesz co i jak".
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA