Witam, mam kilka pytań odnośnie CDMA w ofercie Orange Free Optimum.
1. Czy działa na takiej samej zasadzie jak w Orange Freedom Pro, tylko ze zwiększonym limitem?
2. Czy biorąc Orange Free Optimum tylko na próbny okres dziesięciu dni będę musiał zapłacić 299zł za modem Any DATA ADU 635 WA? Jeżeli tak, to czy zwrócą mi pieniądze za modem jeśli zrezygnuje w ciągu 10 dni?
3. Pomijając okres próbny czy wyżej wymieniony modem nadal kosztowałby mnie 299zł?
Pozdrawiam
Orange Free Optimum
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Orange Free Optimum
Tak samo, tylko w OF masz dodatkowo możliwość korzystać z GPRS/EDGE i UMTS/HSDPA mająć AnyDatę ADU-635WA,Sayel pisze:1. Czy działa na takiej samej zasadzie jak w Orange Freedom Pro, tylko ze zwiększonym limitem?
Jeżeli umowę będziesz podpisywał w salonie na okres 24 miesięcy to za modem musisz zapłacić 299 zł + koszt aktywacji w wysokości 59 zł (który w przypadku rezygnacji przepada bezpowrotnie). Pieniądze za modem zostaną zwrócone,Sayel pisze:2. Czy biorąc Orange Free Optimum tylko na próbny okres dziesięciu dni będę musiał zapłacić 299zł za modem Any DATA ADU 635 WA? Jeżeli tak, to czy zwrócą mi pieniądze za modem jeśli zrezygnuje w ciągu 10 dni?
Bez względu na to, czy weźmiesz OF czy nie, koszt modemu w Salonie sprzedaży kosztuje 299 zł, w przypadku umowy na 24 miesiące.Sayel pisze:3. Pomijając okres próbny czy wyżej wymieniony modem nadal kosztowałby mnie 299zł?
Dodatkowo znalazłem w regulaminie taki zapis:
Kod: Zaznacz cały
8. Osobom, które zawarły Umowę w ramach Promocji, nie przysługują przewidziane w regulaminie promocji Orange Free:
rabat dla usługi Orange Free Standard lub Orange Free Optimum;
Pakiet SMS-ów
Pakiet Złotówek.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Orange Free Optimum
Dokładnie na takiej samej zasadzie tylko że w większych miastach masz do dyspozycji oprócz CDMA także HSPA.Sayel pisze:1. Czy działa na takiej samej zasadzie jak w Orange Freedom Pro, tylko ze zwiększonym limitem?
Pieniądze za modem wrócą a jedynego czego nie wrócą to koszt aktywacji 59zl.Sayel pisze:2. Czy biorąc Orange Free Optimum tylko na próbny okres dziesięciu dni będę musiał zapłacić 299zł za modem Any DATA ADU 635 WA? Jeżeli tak, to czy zwrócą mi pieniądze za modem jeśli zrezygnuje w ciągu 10 dni?
No tak, chyba że nie wiem uznasz że te 7 GB to za mało to wtedy z tej oferty rezygnujesz i zamawiasz przez strone orange.pl modem i abonament za 120zl to wtedy modem kosztuje 1zl.Dodam że przy tym wyższym abonamencie predkosc polimitowa jest znacznie wyższa a także limit jest znacząco wyższy bo mamy do dyspozycji 20GB.Sayel pisze:3. Pomijając okres próbny czy wyżej wymieniony modem nadal kosztowałby mnie 299zł?
Na Twoim miejscu poczekałbym jeszcze na Playa ktorego zasięg może Ci sie udać złapać z pomocą anteny kierunkowej, lub jeśli chcesz cos taniej pokombinować to PODOBNO Multimo które korzysta z nadajnikow Orange udostepnia także nieoficjalnie CDMA(7GB za 49-55zl) - tylko wtedy w własnym zakresie musialbys wykombinowac modem dualny np. kupujac go na allegro.Jeśli nie masz możliwosci wzięcia ADSLA lub WiMaxa to ja innych opcji nie widze.