Witam,
wiem, że tematyka już przerabiana na forum, ale ostatni post na ten temat znalazłem z październka 2009 roku, więc z powodu tego iż każdy problem jest inny chciałbym zapytać o poradę i pomoc w moim problemie.
Posiadam Neostradę ADSL 2mb/s i chciałbym na tym łączu połączyć siecią Wi-Fi dwa drewniane budynki oddalone od siebie nie więcej niż 30 metrów. Zależało by mi na silnym sygnale Wi-Fi więc jaki router polecicie mi kupić do tej sieci Wi-Fi ? Granica cenowa za sprzęt to 200- 300 złotych
Z góry dziękuje za posty i pomoc !
Jakie sprzęt kupić ?
Moderator: Moderatorzy
- maniks
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Jakie sprzęt kupić ?
Dwóch budynków jednym sprzętem raczej nie pokryjesz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Dokładniej to moc sygnału ogranicza prawo, przez to różnice między routerami są minimalne. Z resztą nawet jak by router miał 1W to i tak by nic nie dało bo by nie usłyszał tego co wysyłają kompy, bo router to nie tylko urządzenie nadawcze ale i odbiorcze.maniks pisze:Zależało by mi na silnym sygnale Wi-Fi więc jaki router polecicie mi kupić do tej sieci Wi-Fi ?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- maniks
- Początkujący użytkownik forum
A wtakim bądz razie jak to zrobić ? Jestem raczej mało obeznany w te tematy.Jo_gurt pisze:Dwóch budynków jednym sprzętem raczej nie pokryjesz.
I jeszcze jedno pytanie : jak mam inne podobne do tych dwóch budynków co opisywałem tylko są od siebie oddalone o 10 metrów to też ich jednym sprzętem nie pokryje ?