zte 636 instalacja mac os

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
makowy
Początkujący użytkownik forum

zte 636 instalacja mac os

Post autor: makowy »

witam,
ja też się podzielę przeżyciami jako 'szczęśiwy' użyszkodnik zte636 w sieci orange:)
Mam taki problem(taki sam objaw i winxp jak i leopard). Wkładam modem do portu - żadnej reakcji, wyciągam-wkładam - 2x - bez reakcji. Generalnie po 3-4 razie modem załapuje i wczytuje mi orange free.
Pytanie: czy to 'normalny' objaw? Oddałem modem do serwisu, po 2 tygodniach dostałem odpowiedź że 'modem testowany na kilku platformach nie wykazał błędów'.
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Re: zte 636 instalacja mac os

Post autor: ra-v »

A nie zauważyłeś żeby pojawił jakiś dysk, choćby w Windowsie? Np.w muCommanderze?

A w Macu podpowiem od strony użytkownika *nixowego
W Macu musiałbyś wejść do terminala jako root (chyba jest takie coś, w każdym razie administrator, polecenie "su") i zobaczyć dzienniki systemowe w katalogu prawdopodobnie (toż to Unix) /var/log/ plik messages lub system.log - musisz coś zlaneść (możliwe że w pliku /etc/syslog.conf jest podane. W każdym razie tam powinny być informacje dot. tego co się dzieje z urządzeniem podczas wkładania. (polecenie "tailf /katalog/nazwapliku-dziennika", potem podłączasz urządzenie)
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Awatar użytkownika
regedit
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: zte 636 instalacja mac os

Post autor: regedit »

hehe... używałem tego samego modemu. Trzeba zainstalować sterowniki "zero cd" z modemu. Skonfigurować poprawnie połączenie w Preferencje systemowe >> Sieć. U mnie był inny problem. Modem załapywał po chwili od razu. Za to zrywał połączenie (zamierało, gasły diody na modemie) itp.
ZTE MF60 HSPA+ @ T-Mobile
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
ODPOWIEDZ