ED77 czerwony kolor czy zielony>?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ED77 czerwony kolor czy zielony>?
Jesli laduje modem jak k0rzystam z neta to ma sie swiecic czerwony kolor na zasilaczu czy zielony? prosze o odp bo mi sie siwci czerwono i nadal mam 3 kreski i net szybciej nie chodzi co robic? odp
EDGE/GPRS ED77 TechLab
- Demon
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: ED77 czerwony kolor czy zielony>?
Wazne jest żeby w modemie ed77 swieciła zielona dioda jezeli swieci na pomaranczowo badz na czerwono to prawdopodobnie modem jest uszkodzony i wtedy radze oddac modem do servisu.Osobiscie tak miałem na początku oddałem modem do naprawy gwarancyjnej i po powrocie z servisu jest wszystko oki ,aż do dnia dzisiejszego.
Jak ktos ma pecha to nawet palec w pupie zlamie...
Ludzie na poziomie zawsze chodzą w pionie.
Ludzie na poziomie zawsze chodzą w pionie.
-
ok, swieci mi juz zielony kolor, ale to cos da te ładowanie> bedzie szybciej net chodzic?
EDGE/GPRS ED77 TechLab
-
Jak podaje producent dodatkowe zasilanie z sieci poprawia jakość połączenia a co za tym idzie też prędkość.ona ed77 pisze:ok, swieci mi juz zielony kolor, ale to cos da te ładowanie> bedzie szybciej net chodzic?
Pamiętaj ważna jest kolejność podłączania: w pierwszej koleności zasilacz, potem usb .
-
ale ja raz mam czerwony kolor a raz zielony! kiedy to sie łąduje?! jak sie korzysta z neta? bo ja tak robie, ale sie swieci na czerwono, jak wkladam do usb a pozniej do gniazda! odp
EDGE/GPRS ED77 TechLab
-
Nie do końca rozumiem, co tam ma się ładować w tym modemie?? To jest po prostu tak, że albo modem może korzysta z zasilania sieciowego lub z zasilania z poru usb. Przy czym według producenta dzięki zasilaniu z sieci możemy (ale nie musimy) uzyskać lepszy sygnał, a co za tym idzie stabilniejsze łącze i miejmy nadzieje większe prędkości.
-
no mi chodzi oto ,zeby byl lepszy sygnał! i lepiej net chodzil, to co mam zrobic? bo raz mi sie pokazuje czerowna kontrolka a raz zielona
EDGE/GPRS ED77 TechLab
-
- Mistrz bezprzewodowy
Może zamiast mnożyć posty napiszesz o co chodzi.ona ed77 pisze:Jesli laduje modem jak k0rzystam z neta to ma sie swiecic czerwony kolor na zasilaczu czy zielony? prosze o odp bo mi sie siwci czerwono i nadal mam 3 kreski i net szybciej nie chodzi co robic? odp

PS.Zasięg ci się nie zwiększy od zasilacza- do tego jest antena.
PS2.Opis sygnalizacji diod powinnaś mieć w instrukcji- może ktoś pamięta?
PS3.Z opisów na tym forum wynika, że ten model jest bardzo awaryjny.
Co to znaczy wolno? Wejdż tu pare razy i napisz jaka prędkość: http://twojeip.wp.pl/
Czy masz ten internet od paru dni, bo wygląda, że się w ogóle nie orientujesz. Jeśli chodzi wolno ~~6KB, może to oznaczać np. że nie masz EDGE tylko GPRS. Poszukaj trochę na forum.
I korzystaj z opcji "Zmień" przy poście.

Ostatnio zmieniony 2006-12-04, 20:10 przez Ufo atakuje, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Modem nie zrywa połączenia tylko wolno strony sie otwierają! A zasilacz raz sie świeci czerono, a raz zielono!
EDGE/GPRS ED77 TechLab
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Oddaj ten zasilacz do serwisu.Napisz jaki masz choć zasięg.My nie jestesmy jasnowidzami. 

-
No mam 3 kreski zasięgu, więc powiem jeszcze raz!
Kiedy ładuje modem przy wyłączonym komputerze to mi się świeci na zielono, a przy włączonym na czerwono!
Twój nr IP: 217.116.100.239
Twój host to: gprs9.orange.pl
Twoja obecna szybkośc łącza: 15,3kb/s
A co zrobic, by przejsc na EDGE?[/u]
Kiedy ładuje modem przy wyłączonym komputerze to mi się świeci na zielono, a przy włączonym na czerwono!
Twój nr IP: 217.116.100.239
Twój host to: gprs9.orange.pl
Twoja obecna szybkośc łącza: 15,3kb/s
A co zrobic, by przejsc na EDGE?[/u]
EDGE/GPRS ED77 TechLab
-
- Mistrz bezprzewodowy
Już to tłumaczyliśmy. To nie jest telefon, żeby go ładować zasilaczem.Tam nie ma baterii.Modem pobiera energie z portu USB- na bierząco poprzez kabel.Zasilacz pełni role pomocniczego zasilania.ona ed77 pisze:No mam 3 kreski zasięgu, więc powiem jeszcze raz!
To rzeczywiście kiepsko.Właściwie tragedia.Twoja obecna szybkośc łącza: 15,3kb/s

Czytać to forum, szukać w wyszukiwarce i precyzyjnie odpowiadać na pytania.A co zrobic, by przejsc na EDGE?

Nadal nie napisałaś jak działa z zasilaczem, a jak bez.Przetestuj transfer z zasilaczen i bez. Może ten zasilacz bardziej przeszkadza niż pomaga.
PS.I przestań już pisać o świeceniu tej cholernej diody.

-
No jak podłanczam zasilacz to wcale nie chodzi! Najpierw podłanczam zasilacz, a pozniej USB, ale mozesz mi chyba podac wzkazówke gdzie szukac by przejsc na EDGE!
EDGE/GPRS ED77 TechLab
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ileż można tłumaczyć że modem sam automatycznie się przełancza z GPRS na EDGE i odwrotnie.Z profilu wynika że mieszkasz w Krakowie.Jeśli w samym to coś z tym twoim modemem jest nie tak i oddaj go do serwisu.Jeśli mieszkasz na obrzeżach to być może nie łapiesz się do EDGE w co wątpie.Poczytaj forum i wątki z twoim modemem.
-
Tak ma być przy wyłączonym kompie ma świecić na zielono ,a przy włączonym na czerwono .Przy twoich trzech kreskach ,co jest raczej minimum aby cokolwiek ci sie otwierało ,to zapewne jestes w zasięgu gprs,a predkość jaką osiągasz wskazuje na wykorzystany limit i masz obciety transfer.Prawdopodobnie przy twoim zasiegu jak odłączysz zasilacz, to w ogóle sie nie połączysz z netem ,albo będzie często rozłanczać .Zasilacz masz dobry
i niekombinuj nic wiecej z tym zasilaczem.Jeżeli nie masz przekroczonego limitu i jest taka lipa ,to sprawdz w innym miejscu gdzie jest lepszy zasięg np.u kogos znajomego kto ma kompa . Pozdro
i niekombinuj nic wiecej z tym zasilaczem.Jeżeli nie masz przekroczonego limitu i jest taka lipa ,to sprawdz w innym miejscu gdzie jest lepszy zasięg np.u kogos znajomego kto ma kompa . Pozdro