D-LINK DIR-300 + BLUECONNECT

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dgaleza
Początkujący użytkownik forum

D-LINK DIR-300 + BLUECONNECT

Post autor: dgaleza »

Witam,
Mam następujący problem. Otóż chcę skonfigurować bezprzewodową sieć w następujący sposób

Komputer stacjonarny podłączony do internetu przez Blueconnect, oraz podłączony przez skrętkę do DIR-300

+

laptop z wi-fi korzystający z internetu przez 1 komputer i mogący z nim wymieniać pliki.

Pojawia się jednak problem przy instalacji routera, gdyż wymaga on podłączenia kabla internetowego, którego nie mam bo BC, działa na porcie USB.

Pojawia się pytanie do szanownym forumowiczów - jak skonfigurować i połączyć to wszystko by działało.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: D-LINK DIR-300 + BLUECONNECT

Post autor: krystianb »

Robisz <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> i masz 2 drogi, albo wsadzić kabel w port wan w dlinku (jeśli jest to port ehternet) rozwiązanie to ma wadę - podwójny NAT. Opcją nr 2 jest wsadzenie kabla w port lan i wyłączenie w routerze dhcp do tego zmiana adresu IP routera jeśli pokrywa się z tym który ustawia ics dla karty sieciowej.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ