remikb pisze:Niestety żadna z metod nie odniosła sukcesu...
Mówiłem, że modem jest szczególny, a raczej szczególnie brandowany i bywają z nim problemy i zainstalowanym już oprogramowaniem vodafone. Po prostu modem jest problemowy i odradzam go.
ja.michal pisze:Czyli można oficjalnie dać, że K3765 = E176.
Więc tak... k3765 nie działał, wziałem z orange c1752 i też nie działał, poszedł dopiero c1750 z play bez najmniejszego problemu. Z mojej "dedukcji" i prawie tygodniowych przebojów z modemami wychodzi, że ciężko jest odszukać modem, który będzie bezproblemowo współpracował z Windows 7 64 bity...
Więc jeśli ktoś ma podobny problem to rozwiązaniem jest c1750 (swoją drogą to dziwne, że praktycznie identyczny c1752 z orange mino relam w tv pokazujących, że współpracuje z win 7 nie zadziałał...).
Ufffff
jest już może firmware z obsługą 5.76Mbps do modemu E176? i do E180 ? niby wszystie są 5.76 ready ale w sumie nawet nie bardzo jest jak to sprawdzic czy są ready czy juz obsługują... ok widzę że niby na stronie jest do pobrania można to jakoś sprawdzic czy rzeczywiście hsupa 5.76Mbps jest obsługiwane ?
W dashboardzie jest Voice, GPS, USSD, nawet MMSy i Video Call. Np. aby MMSy działały trzeba je odpowiednio skonfigurować w opcjach zgodnie z ustawieniami naszej sieci.
A czy nie znacie jakiegoś Mobile Partnera, który kody USSD obsługuje w trybie tekstowym, a nie w trybie PDU?
Mama dwa dobre modemy Huaweia ale oba obsługują kody USSD tylko w trybie tekstowym.
Hmmm mam problem z upgrade firmware an moim E180 z Meteora z jakiegoś powodu w momencie kiedy program już prawidłowo rozpoznał modem i zaczyna aktualizację (backing up user's settings) otrzymuje takie komunikat: "The wireless terminal inserted is not e180, update wizard can't work on " modem to na 1000000% E180 sprawdziłem chyba 3 wersje firmware na 2 róznych maszynach z win xp. Ma ktoś pomysł jak to przeskoczyć ?
Jakie firmware i dashboard najlepiej p polsku polecacie do huawei e1550.Simlock (dzięki RIO BRAVO) zdjęty.Kupiony w sieci O2 DE.jak sprawdzić wersje fw.
Jestem tu nowy i jeszczew nie bardzo wiem jak się tutaj poruszać ale myślę że to dobre forum. Przejdę do rzeczy mam dwa modemy jeden z iplusa ZTE MF636 drugi to Blueconnect (ERA) Huawei E870 i usilnie poszukuję do nich sterowników pod win 7, jeśli ma to znaczenie to dodam że sprzęt na którym mają działać to ASUS F5Z APO83.......Pozdrawiam.
Moze to glupio sie pytac: czym sie rozni dashboard od firmware.
Modem posiadam od kilku dni, udalo mi sie scagnac simlock-a
a tego nie moge zalapac.
Pozdrawiam Lech
Nie do końca. Dashboard to zapisana aplikacja na modemie, która się instaluje przy pierwszym użyciu na komputerze. Na komputerze musi być manager.
A manager Huawei nazywa się Mobile Partner.
Witam, zależy mi na tym, aby wgrać do w pamięci wewnętrznej modemu E160 oprogramowanie Orange Polska (Business Everywhere). Będę wdzięczny za pomoc w odnalezieniu instalki.
Dlaczego zaraz psuć? W godzinach szczytu z racji przeciążenia stacji notorycznie zrywa mi sesje. Wydaje mi się, że aplikacja BE w znacznej mierze niweluje ten problem.
Możesz zainstalować BE wyłączając wcześniej (choćby w menadżerze urządzeń stację CD huaweia) ale nic się nie zmieni, ostatnio orange ma problemy ze zrywaniem, mi na prepaidzie rwało dziś cały dzień.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!