Prędkość połączenia
Moderator: Moderatorzy
- bogas88
- Użytkownik forum
Prędkość połączenia
Witam!!
Jakie połączenie z internetem przez komórke byłoby lepsze przez bluetooth czy może kabel??
Przez bluetooth przy ściąganiu mam ok 6kb, czy to jest gprs czy edge??
Czy jakbym zastosował jakąś antenkę czy coś to miałbym większy transfer?? bo na telefonie mam prawie pełnny zasięg??
Pozdrawiam!!
Jakie połączenie z internetem przez komórke byłoby lepsze przez bluetooth czy może kabel??
Przez bluetooth przy ściąganiu mam ok 6kb, czy to jest gprs czy edge??
Czy jakbym zastosował jakąś antenkę czy coś to miałbym większy transfer?? bo na telefonie mam prawie pełnny zasięg??
Pozdrawiam!!
-
- Stały użytkownik forum
Re: Prędkość połączenia
6kB/s wskazuje na GPRS, na EDGE miałbyś więcej.
Czy Twój telefon obsługuje EDGE (jaki model)?
Ja do tej pory używałem kabla do swojego telefonu jednak ostatnio zacząłem używać bluetooth i żadnej zmiany prędkości internetu nie zauważyłem, więc myślę, że rodzaj połączenia telefonu z komputerem nie ma znaczenia. Kabel ma jedną, czasami bardzo potrzebną cechę, którą jest możliwość ładowania telefonu podczas surfowania w internecie, jednak nie wszystkie kable i nie do wszystkich telefonów posiadają taką możliwość.
Czy Twój telefon obsługuje EDGE (jaki model)?
Ja do tej pory używałem kabla do swojego telefonu jednak ostatnio zacząłem używać bluetooth i żadnej zmiany prędkości internetu nie zauważyłem, więc myślę, że rodzaj połączenia telefonu z komputerem nie ma znaczenia. Kabel ma jedną, czasami bardzo potrzebną cechę, którą jest możliwość ładowania telefonu podczas surfowania w internecie, jednak nie wszystkie kable i nie do wszystkich telefonów posiadają taką możliwość.
Acer Aspire 3003WLMI: Sempron 3000+ (1800 MHz), 1024 MB RAM, 80 GB HDD, matryca 15,4', iPlus na Samsung SGH-X700 (EDGE klasy 10)
- bogas88
- Użytkownik forum
posiadam SE W810i więc posiada on EDGE, czyli w takim wypadku chyba go nie łapie!!
-
- Stały użytkownik forum
Spróbuj pokombinować z miejscem gdzie leży telefon. Może jesteś w zasięgu kilku nadajników i sygnał jest najsilniejszy akurat z tego, który nie obsługuje EDGE.
Acer Aspire 3003WLMI: Sempron 3000+ (1800 MHz), 1024 MB RAM, 80 GB HDD, matryca 15,4', iPlus na Samsung SGH-X700 (EDGE klasy 10)
- bogas88
- Użytkownik forum
Ok spróbuje. dzięki
Pozdrawiam!!
Pozdrawiam!!
- michał
- Stały użytkownik forum
Do bbart
A mam pytanie jak sie sprawuje X700 jako modem edge, bo ja <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jade na N6021 i zastanawiam sie nad zmianą właśnie na tego samsunga albo na sagem 700X (też edge klasy 10)
Pozdrawiam
A mam pytanie jak sie sprawuje X700 jako modem edge, bo ja <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jade na N6021 i zastanawiam sie nad zmianą właśnie na tego samsunga albo na sagem 700X (też edge klasy 10)

Pozdrawiam
-
- Początkujący użytkownik forum
mam pytanie : mam modem USB Commander iPlus i predkosc polaczenia mierzona Netmeterem nie przekracza 6kB, mimo ze jest u mnie zasieg EDGE ...
iPlus prisoner
-
- Stały użytkownik forum
Sprawuje się wręcz idealnie. Nie zrywa połączeń, łączy się bez problemów. Podczas ściągania plików transfery jakie osiąga to 22 - 29 kB/s. Bardzo łatwo utworzyć połączenie dla praktycznie każdej sieci (wbudowany kreator połączeń w oprogramowanie). Mam go już kilka miesięcy i jeszcze nigdy nie zdażyło się abym miał z nim jakikolwiek problem. Zarówno przy łączeniu za pomocą kabla (w zestawie) jak i za pomocą bluetooth transfery są stabilne i szybkie. Mam też często "przyjemność" łączyć się za pomocą tylko GPRS i muszę powiedzieć, że transfery są również bardzo stabilne i łącze nie rwie się. Kolejną czasami przydatną funkcją jest informowanie na wyświetlaczu czy korzysta się z GPRS czy z EDGE.michał pisze:...jak sie sprawuje X700 jako modem edge...
- michał
- Stały użytkownik forum
no właśnie to, że pokazuje, że łapie edga to jest duży plus i podobno przy używaniu kabla ładuje się przez USB. A poza tym fajna zabawka multimedialna. Osobiście uważam, że nokia schodzi na psy, a i tak ceny ma wzięte z księżyca. Ten samsung chodzi mi po głowie...
Pozdrawiam
Pozdrawiam

-
- Stały użytkownik forum
Rzeczywiście podczas łączenia za pomocą kabla dołączonego do telefonu ten jest ładowany, więc nie ma problemu z rozładowaniem się baterii. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z tego telefonu jako z modemu jak i jako z telefonu