Problem z firmware w Wistron CA8-4 PRO
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z firmware w Wistron CA8-4 PRO
Wgrałem nowe firmware do tego urządzenia a mianowicie RDAA-81-v1.04e03-Client i w żaden sposób nie mogę wgrać juz innego pisze cały czas ze inwalid type file, co mam robić. Chciałem tylko na chwile sprawdzić jak działa w trybie klient a teraz nie mogę tego odwrócić nawet oryginalnego nie da sie wgrac. Proszę o pomoc.
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Problem z firmware w Wistron CA8-4 PRO
sprobuj wgrac to Firmware 1.09e01
-
Nic z tego, tych oprogramowań też się nie dało wgrać tylko ten firmware który jest obecnie zainstalowany wchodzi a przy każdym innym pisze inwalid format file.
A co da połączenie się przez telnet z urządzeniem i podanie mu polecenia z_debug signature disable?
Czy to może rozwiązać sprawe? W jaki sposób <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> łączy sie z AP przez telnet, prosił bym o dokładne instrukcję. Z góry dziekuję.
A co da połączenie się przez telnet z urządzeniem i podanie mu polecenia z_debug signature disable?
Czy to może rozwiązać sprawe? W jaki sposób <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> łączy sie z AP przez telnet, prosił bym o dokładne instrukcję. Z góry dziekuję.
-
Połączyłem się przez telnet, zalogowałem się na urządzenie, wpisałem komende z_debug signature disable potwierdziłem zapytanie, czy aby <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> wyłączyć synature, klawiszem "y", ściągnąłem oryginalne oprogramowanie i poszło. Udało mi się powrócić z trybu klienta na orynalny firmware z opcjami AP, repeater oraz WDS. Ufffffff
-
Zmiana Mac
Jak można zmienić mac w CA8-4 PRO AP Client. Mam możliwość być w bezpłatnej sieci Resman, a tam podobno zablokowali AP. Proszę o pomoc
-
Skoro sieć jest zabezpieczona po mac adresach, to jedyny sposób żeby mieć dostęp do zasobów tej sieci i internetu jest właśnie zmiana adresu mac. Czasami mac jest przypisany również do adresu IP.
Czy tak właśnie chcesz zrobić? A znasz wszystkie dane odnośnie tej sieci gdzie się chcesz podpiąć?
Czy tak właśnie chcesz zrobić? A znasz wszystkie dane odnośnie tej sieci gdzie się chcesz podpiąć?
-
Zaloguj się przez telnet i z poziomu konsoli wydaj polecenie
z_debug signature disable (Enter)
Jak chcesz zmienić Domain na Poland
z_debug wlanrd write 616 (Enter)
save config (Enter)
logout (Enter)
Te polecenia powinny zadziałać w seri CA i RDAA
wyłączają sprawdzanie versji ładowanego firmware
Takich poleceń dla CA i RDAA jest więcej czy ktoś ma może wykaz tych poleceń szczególnie interesują mnie polecenia dotyczące ustawienia interface Lan trybu 10/100 i dwupleksu
z_debug signature disable (Enter)
Jak chcesz zmienić Domain na Poland
z_debug wlanrd write 616 (Enter)
save config (Enter)
logout (Enter)
Te polecenia powinny zadziałać w seri CA i RDAA
wyłączają sprawdzanie versji ładowanego firmware
Takich poleceń dla CA i RDAA jest więcej czy ktoś ma może wykaz tych poleceń szczególnie interesują mnie polecenia dotyczące ustawienia interface Lan trybu 10/100 i dwupleksu