internet z Aster
Moderator: Moderatorzy
-
xPredatorx88
- Stały użytkownik forum
internet z Aster
Znalazłem ciekawą ofertę z internetu Aster.
Chodzi mi o tą usługę bez przewodowy, bardzo fajny ale nie pisz czy jest limit czy nie. I ile wynosi miesięczny abonament? Czy nie potrzeba zamówić czegoś jeszcze np. jak chcę ten internet to muszę mieć telefon? A i jeszcze coś jestem w zasięgu.
Chodzi mi o tą usługę bez przewodowy, bardzo fajny ale nie pisz czy jest limit czy nie. I ile wynosi miesięczny abonament? Czy nie potrzeba zamówić czegoś jeszcze np. jak chcę ten internet to muszę mieć telefon? A i jeszcze coś jestem w zasięgu.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: internet z Aster
Lenistwo nie zna granic.
http://aster.pl/komorka/internet_mobilny_opis
[ Dodano: 2010-05-09, 22:58 ]
Działa na infrastrukturze Orange.
http://aster.pl/komorka/internet_mobilny_opis
[ Dodano: 2010-05-09, 22:58 ]
Działa na infrastrukturze Orange.
-
xPredatorx88
- Stały użytkownik forum
ale mi nie chodzi o net mobilny tylko net WiFi bez przewodowy taki na kompa PC a nie o jakiś telefon komórkowy!:
Źródło: http://aster.pl/internet/WiFi_internet_ ... odowy_opis
Kod: Zaznacz cały
WiFi - internet bezprzewodowy już w ASTER!
*
o korzystaj z internetu w całym domu
o stwórz własną domową sieć
o 4 porty LAN / 2 porty VoIP
o szyfrowanie WPA
o obsługa standardu IEE 802.11 b/g (prędkość do 54 Mb/s)
o abonament w promocji już od 1zł
Wygoda
Dzięki nowej usłudze bezprzewodowego internetu WiFi możesz od dziś korzystać z szybkiego i niezawodnego internetu w ASTER z dala od swojego biurka, w dowolnym punkcie swojego domu.
Zapomnij o plączących się kablach i dziurach w ścianie - od teraz Twój komputer będzie łączył się z modemem bezprzewodowo.
Bezpieczeństwo
Wszystkie Twoje połączenia są szyfrowane i chronione w stanardzie WPA - nie musisz obawiać się nieautryzowanych połączeń z Twoją siecią. Podłączenie każdego nowego komputera będzie wymagało podania skomplikowanego hasła, znanego tylko Tobie.
Prosta instalacja
Nie musisz martwić się instalacją i podstawową konfiguracją modemu WiFi - monter ASTER skonfiguruje urządzenie i aktywuje sieć bezprzewodową w Twoim domu.
Okres testowy
Przetestuj działanie dostępu WiFi w ASTER przez pierwsze dwa okresy rozliczeniowe od aktywacji usługi - w wypadku problemów z działaniem usługi możesz z niej zrezygnować bez ponoszenia dodatkowych kosztów!
Ostatnio zmieniony 2010-05-10, 09:46 przez xPredatorx88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
xPredatorx88, dają ci zwykły średniej jakości router. Lepiej kupić samemu.
-
xPredatorx88
- Stały użytkownik forum
tylko że ja routera nie potrzebuje bo mam tylko 1 kompa na cały dom. A i jeszcze coś czy to normalne że oni na stronie nie podają cennika i ile to wszystko kosztuje? Bo chyba będe musiał do nich zadzwonić ;f a to tylko kasa się traci
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
No to raz piszesz, że potrzebujesz wifi, a raz że niexPredatorx88 pisze:tylko że ja routera nie potrzebuje bo mam tylko 1 kompa na cały dom.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
CZytając tą ofertę mam wrażenie, że nie jest to to o co Ci chodzi. Rozumiem, że chcesz internet radiowy a nie kablowy rozsyłany?
-
xPredatorx88
- Stały użytkownik forum
chodzi mi o net radiowy, bo mam blue connect i denerwuje mnie ten limit 500 mb za 2 miesiące kończy u chcę się pozbyć tego złomu, i poszukuje internet bez limitów z dobrym downloadem, z zasięgiem, tani, a ten z Aster-u bardzo mnie zadowala jest zasięg! Jakby to miało znaczenie mieszkam w woj świętokrzyskim w Rudniku niedaleko Ostrowca Świętokrzyskiego.
-
zDaleKi
- Stary bywalec bezprzewodowy
To Aster z tego co wiem takowego nie ma.xPredatorx88 pisze:chodzi mi o net radiowy
Aby miec u nich internet potrzebujesz kabel od tv kablowej + Modem kablowy. A jak jeszcze ma byc wifi to router.
[ Dodano: 2010-05-10, 13:32 ]
PS. a co do cen, to sa na ich stronie, trzeba tylko dobrze poszukac. Jest w zakladce po opisie uslugi.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale Aster to telewizja kablowa, dostarcza internet po kablu i pewnie możesz zamówic z routerem WiFi a druga oferta to internet mobilny przez komórkę/modem.xPredatorx88 pisze:chodzi mi o net radiowy,
Więc Aster to nie to czego szukasz.
Nie pomagam na PW!
-
xPredatorx88
- Stały użytkownik forum
Znacie jakiś fajny net bez limitów, przez modem?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez xPredatorx88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
0202122 
A tak poważnie to nie bardzo wiem o co ci chodzi.
Chcesz mobilnego neta?
A tak poważnie to nie bardzo wiem o co ci chodzi.
Chcesz mobilnego neta?
-
xPredatorx88
- Stały użytkownik forum
Chcę obojętnie jaki net, byle żeby by to nie był przez kabel, żeby był tani, zasięg i BEZ LIMITU.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez xPredatorx88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
No to szukaj jakiegoś lokalnego operatora.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
I oczywiście nie mobilny.
-
xPredatorx88
- Stały użytkownik forum
otóż to, nawet nie wiecie jak to jest jak się skończy w 2 tyg limit, jak prędkość drastycznie spada, 50 zł za 500 mb limitu to jest już przesada, nie moge siedzieć na youtube.pl ściąga bo zaraz limit padnie, znalazłem ciekawą stronkę http://www.dostawcy-internetu.pl/ i tam zacznę szukać, i jeszczę coś dodam od siebie nigdy nie bierzcie internetu z Blue connect! Raz że nie mają specjalnych ofert, dwa jak im dałem modem do reperacji trzymali mi go 3 miesiące.
A taki mały offtop;
Otóż korzystam z modemu huawei e220 i po umowie mogę go sprzedać? Czy trzeba im go oddać? Nie będzie za to żadnych konsekwencji? Bo zbliżają się wakacje a mi 9 lipca kończy mi się umowa, a kasa jest potrzebna, kiedy wszedłem na allegro nawet za ładną sumkę moge go sprzedać. Z początku myślałem co z ty modemem zrobić, czy go o ściane rozwalić czy młotkiem hehe, ale tak przez przypadek wpisałem huawei e220 w allegro![:]](./images/smilies/splash.gif)
A taki mały offtop;
Otóż korzystam z modemu huawei e220 i po umowie mogę go sprzedać? Czy trzeba im go oddać? Nie będzie za to żadnych konsekwencji? Bo zbliżają się wakacje a mi 9 lipca kończy mi się umowa, a kasa jest potrzebna, kiedy wszedłem na allegro nawet za ładną sumkę moge go sprzedać. Z początku myślałem co z ty modemem zrobić, czy go o ściane rozwalić czy młotkiem hehe, ale tak przez przypadek wpisałem huawei e220 w allegro
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Modem jest Twój, możesz z nim robić co tylko Ci się podoba.xPredatorx88 pisze:Otóż korzystam z modemu huawei e220 i po umowie mogę go sprzedać?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
xPredatorx88 Tylko nie zapomnij odpowiednio wcześnie wypowiedzieć umowy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
xPredatorx88
- Stały użytkownik forum
To wiem, :p Może będzie u mnie szansa na WiMax z netii lub ery.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-05-12, 20:21 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-05-12, 20:21 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-05-12, 19:20 przez xPredatorx88, łącznie zmieniany 1 raz.