Router do Netii na łączach TP, który wybrać?
Moderator: Moderatorzy
-
kudlatek
- Początkujący użytkownik forum
Router do Netii na łączach TP, który wybrać?
Witam. Przeczytałem masę tematów i nadal nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie noszę się z zamiarem kupna routera bezprzewodowego. Aktualnie posiadam łącze Netii na liniach TP 1mb. W marcu będę zmieniał na coś szybszego 6-20mb. Aktualnie internet mam rozdzielony routerem Planet poprzez kable. W związku ze zmiana lokalizacji komputera jestem zmuszony do kupna routera bezprzewodowego. Dodam, że internet jest rozdzielany na dwa komputery stacjonarne, w przyszłości może to być jeszcze laptop. Moje pytanie brzmi: który wybrać? Potrzebuję stabilny router o dobrym zasięgu (duży dom). Co sądzicie o routerach Linksys? Kwota jaką jestem w stanie przeznaczyć na router to 200-300zł. Proszę o nadsyłanie propozycji.
pozdrawiam
pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Router do Netii na łączach TP, który wybrać?
Wszystko już 1000 razy na forum było.kudlatek pisze:Proszę o nadsyłanie propozycji.
Nie pomagam na PW!
-
kudlatek
Były podobne tematy lecz przeważnie modele routerów są nieaktualne i nadal nie wiem który wybrać. Poza tym każdy ma inne wymagania. Kompletnie się na tym nie znam więc poprosiłem o pomoc. Myślę, że dla kogoś kto wie sporo na ten temat nie stanowi to wielkiego problemu, a mi to bardzo pomoże.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Linksysy są ok. Do szybszych neo warto mieć eNkę w routerze (nawet na przyszłość).
-
kudlatek
Jaki ewentualnie model Linksys wybrać? Czy WRT160NL będzie miał odczuwanie lepszy zasięg niż WRT160N?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Żaden z tych routerów się nie nadaje, bo są bez modemu. Szukaj tych zaczynających się na WAGxxx
-
kudlatek
Ma ktoś jakieś doświadczenia z modelem WAG120N lub WAG160N? Czy warto dopłacać do tego drugiego mając na uwadze moje wymagania?