Internet przez NOKIA N95
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Internet przez NOKIA N95
Witam.
Mam problem z połączeniem się z internetem przez NOKIE N95 przez iPlus w VISTA!
Łącze się przez BLUETOOTH(mogę przeglądać zawartość telefonu itd), ale nie moge się połączyć z internetem???
N95 ma HSDPA czy łącząc się przez BT wykorzystam w pełni prędkość, czy lepiej przez kabel?
PS.Łączenie się przez NOKIA PC SUITE - nie działa -> ?
Mam problem z połączeniem się z internetem przez NOKIE N95 przez iPlus w VISTA!
Łącze się przez BLUETOOTH(mogę przeglądać zawartość telefonu itd), ale nie moge się połączyć z internetem???
N95 ma HSDPA czy łącząc się przez BT wykorzystam w pełni prędkość, czy lepiej przez kabel?
PS.Łączenie się przez NOKIA PC SUITE - nie działa -> ?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Internet przez NOKIA N95
Poszukaj tu swojej odpowiedzi: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7248
-
- Stały użytkownik forum
Sprawa jest lekko skompilowana, z wlasnego doswiadczenia z pcsuite moge ci powiedziec ze jak chcesz sie laczyc z netem przez pcsuite musisz kategorycznie wywalic wszystkie powiazania z programu do zarzadza bluetooth (bluesoleil czy co tam masz) , przeinstalowac nokia pc suite i powinno dzialac. Lub ustaw dialup poprzez modem bluetooth i koniecznie dopisz APN do ustawien modemu.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Trzeba wybrać czy chcemy się łączyć przez BT czy przez PC Suite. Obydwie aplikacje mają możliwość łączenia się z komputerem i internetem. Wskazana opcja na BT (jeżeli to np. Bluesoleil). Po odpowiednio skonfigurowanym telefonie nie powinno być problemów. Najlepiej dodać nowe połączenie modemowe z ustawieniami (*99***1#) a później klikać -"połącz z internetem" przez BT.amws pisze:...Łącze się przez BLUETOOTH(
...Łączenie się przez NOKIA PC SUITE - nie działa -> ?
...BT 3 Mb/s wystarcza do połączeń HS - i tak szybciej nie będzie

-
- Początkujący użytkownik forum
Witam
Podłącze się pod temat.
Mianowicie mam internet z orange (60zł-05GB) i modem Sony Ericsson GC85 chodzi to tragicznie na poziomie 2 kilo kiedys smigał ładnie ale do rzeczy , kupiłem Nokie N95 wpadłem na pomysł by wsadzic do niej karte z modemu i po USB połaczyc sie z PC Suite i nawiązac połaczenie internetowe w ustawieniach PC Suite ustawiłem orange PL. Połączył i śmiga jak ta lala w pokoju mam zasięg G3.Moje pytanie jest takie Czy to połączenie jakie nawiązałem bedzie połaczniem z mojego abonamentu czy moze mógł tez polecieć po jakiejś pakietowej trasmisji i moge sie zdziwic jak przyjdzie wysoki rachunek???
Podłącze się pod temat.
Mianowicie mam internet z orange (60zł-05GB) i modem Sony Ericsson GC85 chodzi to tragicznie na poziomie 2 kilo kiedys smigał ładnie ale do rzeczy , kupiłem Nokie N95 wpadłem na pomysł by wsadzic do niej karte z modemu i po USB połaczyc sie z PC Suite i nawiązac połaczenie internetowe w ustawieniach PC Suite ustawiłem orange PL. Połączył i śmiga jak ta lala w pokoju mam zasięg G3.Moje pytanie jest takie Czy to połączenie jakie nawiązałem bedzie połaczniem z mojego abonamentu czy moze mógł tez polecieć po jakiejś pakietowej trasmisji i moge sie zdziwic jak przyjdzie wysoki rachunek???
- Jaco
Nie powinieneś bo połączyłeś z pomocą PC Siute a tam jest wybór właśnie połączenia z netem przez właściwy numer dostępowy.Możesz sprawdzić we właściwościach tego połączenia przez jaki numer się łączysz.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Łatwo to też wywnioskować na podstawie prędkości połączenia - CSD to maksymalnie 64 kbit/s. Jeśli prędkość Twojego połączenia jest wyższa, to korzystasz z pakietowej transmisji danych, a więc z abonamentu.
-
- Użytkownik forum
Internet przez N95 bluetoot
Witam.Kupiłem sobie miesiac temu n95.Mam podobny problem jak Amws.Co gorsza mam komputer dopiero od pół roku i dużo rzeczy jeszcze nie kumam.W moim przypadku gdy łącze się przez program pc nokia przez kabel usb wszystko gra i buczy.Gdy to samo chce zrobic przy uzyciu bluetoot czyli połączyc się z laptopem a potem z internetem jest problem.Wtedy wyskakuje ze nie ma połączenia a zarazem w dolnej częsci programu pc nokia jest hasło że połączono za pomocą BT.Szukałem pomocy rowniez na tej stronie co napisał JACO ale nie ma tam nic o bluetoot.Czy ktos potrafi w miare prostymi słowami mi wyjasnic co mam zrobic?
- Jaco
Nie majakintos pisze:Szukałem pomocy rowniez na tej stronie co napisał JACO ale nie ma tam nic o bluetoot.

-
- Użytkownik forum
Dzięki za tą strone ,mam nadzieje ze sobie dam rade.
-
witam,
mam takie pytanie czy jest możliwość podłączenia jakąś antenę w celu wzmocnienia sygnału HSDPA ?? czy jest w n95 w ogóle taka możliwość
mam takie pytanie czy jest możliwość podłączenia jakąś antenę w celu wzmocnienia sygnału HSDPA ?? czy jest w n95 w ogóle taka możliwość
- Jaco
Tu chyba tylko konektor indukcyjny ale rezultaty mogą być mierne lub wcale ich nie będzie. Jaka odległość od nadajnika? Poczytaj w <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a> jak dobrać antenę. Mamy tam dość dobry poradnik.marek52a pisze:czy jest możliwość podłączenia jakąś antenę w celu wzmocnienia sygnału HSDPA ?? czy jest w n95 w ogóle taka możliwość
-
Witam,
Mam problem z logowaniem sie na poczte lub tez inne portale. Uzywam Noki N95 działajac na starym sofcie nie bylo z tym problemu. Ostatnio zainstalowalem nowy soft i niestety na nim nie moge juz sie logowac. Obecny soft to V 31.0.017 RM-159.
Jesli ktos zna podobny przypadek i poradzil sobie z tym w jakis sposob,to prosilbym o podzilenenie sie ta informacja.
pozdrawiam
Mam problem z logowaniem sie na poczte lub tez inne portale. Uzywam Noki N95 działajac na starym sofcie nie bylo z tym problemu. Ostatnio zainstalowalem nowy soft i niestety na nim nie moge juz sie logowac. Obecny soft to V 31.0.017 RM-159.
Jesli ktos zna podobny przypadek i poradzil sobie z tym w jakis sposob,to prosilbym o podzilenenie sie ta informacja.
pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Greg86, ale przez komputer czy przez aplikację w telefonie?
Może po zmianie softu konfiguracje w telefonie coś się poprzestawiały? Sprawdź to.
Może po zmianie softu konfiguracje w telefonie coś się poprzestawiały? Sprawdź to.
-
Na telefonie. Sprawdzalem wszystkie ustawienia ( tak mi sie przynajmniej zdaje) i niestety nigdzie nie jest wspomniane o tym jak tego problemu sie pozbyc.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Spróbuj wyczyścić cache, historie, cookie etc w przeglądarce w telefonie.
-
Trochę robię za górnika, ale dla potomnych się przyda.
Klikamy prawym przyciskiem myszy na "Mój komputer".
Wybieramy "Zarządzaj"
W oknie zarządzania wybieramy "Menadżer urządzeń"
Klikamy dwa razy na "Modemy"
Klikamy dwa razy na "Nokia N95 USB Modem"
Wybieramy zakładkę "Zaawansowane"
1. Wpisujemy polecenie inicjujące (jeżeli jest wymagane... trzeba uzyskać od operatora sieci lub poszukać w internecie) w pole "dodatkowe polecenia inicjujące"
2. Najwięcej problemów sprawiają bufory transmisji które ustawiamy klikając na dole w "Zaawansowane ustawienia portu"
Zmniejszamy bufor odbioru i transmisji do minimum
Potem można ustawić wedle potrzeb.
Voilà
Klikamy prawym przyciskiem myszy na "Mój komputer".
Wybieramy "Zarządzaj"
W oknie zarządzania wybieramy "Menadżer urządzeń"
Klikamy dwa razy na "Modemy"
Klikamy dwa razy na "Nokia N95 USB Modem"
Wybieramy zakładkę "Zaawansowane"
1. Wpisujemy polecenie inicjujące (jeżeli jest wymagane... trzeba uzyskać od operatora sieci lub poszukać w internecie) w pole "dodatkowe polecenia inicjujące"
2. Najwięcej problemów sprawiają bufory transmisji które ustawiamy klikając na dole w "Zaawansowane ustawienia portu"
Zmniejszamy bufor odbioru i transmisji do minimum
Potem można ustawić wedle potrzeb.
Voilà