Na stronie propozycji niby pisza (ogolnie) o mozliwosci pozostania przy starym planie taryfowym przy przedluzaniu (ale pewnie nie tyczy sie to licencji)
Do FINCH'a:
Przyszla mi dzis antenka, roznice:
- zamiast 0 kresek jest 1 kreska zasiegu (zamiast 6% - 19 do 22%)
- transfer z mp3.wp.pl - na poczatku przez jakies pol pliku 15kB/s, pozniej i teraz przy kazdym pobieraniu 40 do 50 KB/s, nie wiem czym to bylo spowodowane (moze jakas propozycja skad pobrac plik bo nie wiem gdzie uzyskam wiarygodne wyniki)
Wydawalo mi sie, ze antena nic nie dala (zasieg mialem taki sam jak przy zwyklej, malutkiej antence), a bylo to spowodowane tym, ze:
a) kabel z anteny z wtykiem do modemu zlaczylem "na skretke" (to moze mniej zawazylo)
b)goracy przewod w miejscu laczenia nie mial ekranu (jak zlutowalem zaizolowalem i oslonilem ekranem ze zlotka (z pobliskiej czekolady) to odczulem roznice

W tej chwili antena stoi w domu (nie mam uchwytu do niej), byc moze za oknem bylbym w stanie osiagnac 25-30% zasiegu, na razie jednak nie bede sie z tym mocowal
p.s. antena kupiona w Dipolu, kase przelalem w jeden dzien, w drugi antena zostala wyslana (lacznie 150,35zl brutto), w trzeci mialem antene (wyslana DHLem), tak ze moge polecic ta firme
p.s.2. HSDPA jeszcze we Wroclawiu nie ma, ale jak tylko sie pojawi to dam znac