Zerwanie umowy z Orange

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lukas1212
Początkujący użytkownik forum

Zerwanie umowy z Orange

Post autor: lukas1212 »

Witam wszystkich

Mam bardzo wielki problem otoz zalozylem sobie internet orange free i powiem szczerze internet chodzi fatalnie mam transfery przy sciaganiu ok 6, 7 kB a po limicie to 2, 3 kB strony laduja sie bardz dlugo jestem w zasiegu EDGE na 4-5 kresek. Podlamany internetem poszukalem innych ofert i znalazlem oferte era wimax.Tez sadzicie ze ten internet bedzie o niebo lepszy??? I tu mianowicie jest problem bo z Orange wiaze mnie umowa do grudna tego roku. Co zrobic zeby zerwac umowe z operatorem i nie placic tych kar??

Z gory dzieki za porady
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: Zerwanie umowy z Orange

Post autor: sp6huk »

lukas1212 pisze:znalazlem oferte era wimax.Tez sadzicie ze ten internet bedzie o niebo lepszy???
Oczywiście, że WiMAX jest lepszym rozwiązaniem, chociażby z uwagi na brak wahania transferu (minimalne), oraz małe opóźnienia i brak limitu. Tylko ciekawe czy jesteś w zasięgu WiMAX'a Ery,
lukas1212 pisze:Co zrobic zeby zerwac umowe z operatorem i nie placic tych kar??
Cesja.
Ostatnio zmieniony 2010-05-15, 22:48 przez sp6huk, łącznie zmieniany 1 raz.
kamilekk93
Stały użytkownik forum

Re: Zerwanie umowy z Orange

Post autor: kamilekk93 »

Operator raczej nie rożwiąze z toba umowy.. Ponieważ np Stacja Bazowa do której jestes podpięty jest przeciązona.Najlepiej spróboj dokonac cesji umowy(przepisanie na inna osobe).A co do Wimax sam jestem urzytkownikiem i chodzi to bardzo dobrze ping około 60ms.. Prawie jak ADSL.Pozdrawiam Kamilekk93 :)
ODPOWIEDZ