http://www.blog.tp.pl/wojciechjabczynsk ... nus_w_ofnk
Moderator: Moderatorzy
Zasysasz to: http://www.orange.ro/files/aplicatii/mo ... erator.zip, instalujesz, ustawiasz "Optimization Level" na "Lowest", i cieszysz się brakiem kompresji w danej sesji (po rozłączeniu jeśli MDA nie jest rezydentny w systemie to trzeba go ręcznie uruchomić).Byłby hit gdyby nie kompresja danych.
Nawet sam się ustawiamarens pisze:Chociaż ustawienie tego programiku w auto starcie to nie jest wielki problem
Testowałem, i działamarens pisze:chociaż może być problem z np. routerem.
Byłoby dobrze gdybyś wkleił news prawidłowo albo nie kopiował bzdur, popatrz na te ceny i zastanow się czy mają logiczny sens?marens pisze:Byłby hit gdyby nie kompresja danych.
No, coś namieszane. Przy 5 zeta, powinno być 200 MB (łączny transfer z bonusem), a przy 50 zł - 2,27 GB to sam bonus - razem jest 2,75 GB, i nie na 50 dni, tylko 90 dni.adixm pisze:Byłoby dobrze gdybyś wkleił news prawidłowo albo nie kopiował bzdur, popatrz na te ceny i zastanow się czy mają logiczny sens?
Widziałem to, szkoda że idą w zaparte jeśli chodzi o te pakiety.adixm pisze:Hehe, jak zwykle musiałem sie podpiąć ze swoim problemem na blogu rzecznika, aż moderator zmienił treść mojej wiadomosci z pytaniem o nowe pakiety w NOG i w POPie
DziałaPatryk pisze: cieszysz się brakiem kompresji
Bezsensowne jest te ich trzymanie strony ze nie daja zadnych lepszych pakietów w NOG czy POPie,5zl 5MB to smieszne sprawa, a przeciez nie bede utrzymywal dwoch kart SIM. W końcu może odpuszcza bo z tego co widze to mnostwo ludzi o te pakiety pyta, a niby takie niskie zainteresowanie pakietami internetowymi w ofertach na karte "glosowych".marens pisze:Nie wymagajmy od nich tak dużo, niech będzie 25MB - 5zł ale sensownie rozliczane z możliwością kumulowania, przedłużania ważności pakietów jak to w Orange jest.
Dzięki
Czy radio internetowe nie pójdzie z bonusa?11. Bonus nie może być wykorzystywany na streaming danych, ani na zakup kontentu.
Chodzi o Orange WorldKrissTofferr pisze:Jak zinterpretować taki punkt regulaminu:
Dokładnie w tym wypadku Play należy pochwalić, a Orange z tymi śmiesznymi pakiecikami nie wiem co chce zwojować, wydaje mi sie że chcą wyraźnie wyodrębnić ofertę dostępu do internetu od rozmów, ale do czego to ma prowadzić to dokładnie nie wiem - może myśla że niektórzy zdecyduja sie utrzymywać dwie karty SIM?W sumie się zastanowię bo OFnK chyba mi wystarczy, bo jakichś większych konferencji nie przeprowadzam z nikim z Orange, a w razie czego siostra w domu zawsze ma pakiet minut włączony:)Generalnie co by nie mówić oferta Orange znacznie się "wybiła" spośród wszystkich ofert internetowych na kartę w tym Play bo to internet raczej stacjonarny.Kto by pomyślał że to Orange będzie nadawało ton cenom na rynku dostępu do internetu w prepaidzie...Coraz bardziej mnie ta firma zaskakuje na plus. Porównując ofertę OFnK z PlayOnline na kartę, cena za 1GB wychodzi prawie identycznie jeśli załadujemy za 100zl w Orange(85:7=12zl za 1GB i za 30zl w Play(25:2=12,5 lub 44:4=10).[/b]ja.michal pisze:To tutaj Play bardziej trzeźwo myśli. Najpierw zlikwidowali pakiet 2GB i zrobili w jego miejsce 100MB za 5zł, a teraz podniośli ilość MB w pakiecie za 5zł do 25MB.
Jasne nie ma problemu, 29 groszy to jak na oferte prepaid internetowa rewelacyjna stawka, chociaz smsy do Orange mogły być conajmniej o połowę niższe..w sumie aż tyle GB transferu nie potrzebuje bo mam ADSLA,ale z kolei te pakiety w ofertach głosowych to troche mało i za drogo jak na dzisiejsze standardy...ja.michal pisze:adixm w sumie minuty tanio w OFnK są więc można sporadycznie dzwonić.
Kod: Zaznacz cały
Jeżeli korzystasz z Nowego Orange Go, Orange Go, POP, Jednej Idei na Kartę lub Dla Każdego przełącz się na Orange Free na kartę:
* wyślij SMS-a pod numer 3033 o treści FREE (koszt SMS-a zgodny z cennikiem Twojej obecnej oferty), lub
* wpisz kod *101*40# i potwierdź zieloną słuchawką.
W zależności od zasięgu, w jakim właśnie się znajdujesz (HSDPA, UMTS, EDGE lub GPRS) oraz karty lub modemu, który posiadasz będziesz korzystać z najlepszej dostępnej dla Ciebie prędkości transmisji danych. Nie musisz wybierać. Twoja karta lub modem wybiorą najlepszą dostępną technologię.
5. Jezeli Uzytkownik posiadajac wazny i niewykorzystany Bonus doładuje ponownie konto to dotychczasowe srodki
dostepne w ramach Bonusu zostana powiekszone o kolejna wartosc Bonusu, a termin waznosci dotychczasowego
Bonusu zostanie przedłuzony o ilosc dni przypisana do wartosci ostatniego doładowania, liczac od daty tego
doładowania.
Niby gdzie Ty to widzisz?Pijo pisze:
Dowodem są aukcje na allegro z OFnK 30 Giga za 60 zl