modem huawei e169 +karta pre paid

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ddr
Początkujący użytkownik forum

modem huawei e169 +karta pre paid

Post autor: ddr »

Cześć, dostałem modem huawei e169. Jeśli chodzi o temat mobilnego internetu, moja wiedza jest baardzo uboga ;) . W związku z tym mam takie proste pytanie. Czy mogę za pomocą tego modemu korzystać z dowolnej oferty mobilnego internetu w wersji PRE PAID? (chciałbym sporadycznie korzystać z takiej karty, którą w każdej chwili mógłbym doładować)

i jeszcze jedno pytanie. Czy za pomocą zwykłej karty sim (Play) mogę korzystać z internetu w sieci Play, po umieszczeniu jej w owym e169? (pomijając kwestię sim locka itd). Wymaga to jakiejś konfiguracji czy jest to całkiem inny typ karty?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: modem huawei e169 +karta pre paid

Post autor: ja.michal »

ddr pisze:Czy mogę za pomocą tego modemu korzystać z dowolnej oferty mobilnego internetu w wersji PRE PAID?
Jeśli modem nie ma simlocka to tak. Ale i na to jest rozwiązanie bo kod odblokowujący samemu można już sobie wygenerować.
ddr pisze:Czy za pomocą zwykłej karty sim (Play) mogę korzystać z internetu w sieci Play, po umieszczeniu jej w owym e169?
Tak.
ddr pisze:Wymaga to jakiejś konfiguracji czy jest to całkiem inny typ karty?
Tylko APN w programie należy ustawić na internet (bez loginu i hasła) i chodzi.

Dodam tylko, że tak od razu to zbankrutujesz na transmisji. Wypadałoby włączyć któryś z pakietów. Informacje donośnie spraw, które Cię interesują masz w moim podpisie.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

ja.michal pisze:Wypadałoby włączyć któryś z pakietów.
No i wypadało by być zalogowanym do sieci play, bo tylko w tej sieci działają pakiety o rozsądnych cenach za przesył danych.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

No jest 25MB za 5zł też poza macierzystą.
ODPOWIEDZ