Modem+router z portem rj45 na kartę pre-paid
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem+router z portem rj45 na kartę pre-paid
Witam wszystkich,
Jestem nowy i niewiele orientuję się w temacie.
Chciałbym uruchomić u rodziny internet poprzez sieć GSM za pomocą karty pre-paid. Komputer ma być podłączony poprzez LAN (RJ-45).
Nie zależy mi na dużych transferach ani na super prędkości, ale na niezawodności i stabilności połączenia. No i oczywiście najtańsze propozycje odnośnie sprzętu i pakietów operatorów.
Jest kilka opcji:
1. Zakup routera z portem RJ-45 i gniazdem PCMCIA współpracujący z moim modemem Option Qualcomm 3G CDMA GX0201 (od iPlusa, bez simlocka)
2. Zakup routera z wbudowanym modemem i portem RJ-45.
3. Zakup u operatora karty prepaid w zestawie z modemem USB i wybór potem dla niego routera z RJ-45 i USB
Jaki rozwiązanie polecacie, aby koszt zakupu całego sprzętu był najmniejszy?
Która oferta karty pre-paid będzie najtańsza? Myślę, że nawet najmniejsze limity transferu będą dla mnie wystrczające.
Na co dzień sprzęt będzie używany w dużym mieście. Sporadycznie na wakacjach.
Jestem nowy i niewiele orientuję się w temacie.
Chciałbym uruchomić u rodziny internet poprzez sieć GSM za pomocą karty pre-paid. Komputer ma być podłączony poprzez LAN (RJ-45).
Nie zależy mi na dużych transferach ani na super prędkości, ale na niezawodności i stabilności połączenia. No i oczywiście najtańsze propozycje odnośnie sprzętu i pakietów operatorów.
Jest kilka opcji:
1. Zakup routera z portem RJ-45 i gniazdem PCMCIA współpracujący z moim modemem Option Qualcomm 3G CDMA GX0201 (od iPlusa, bez simlocka)
2. Zakup routera z wbudowanym modemem i portem RJ-45.
3. Zakup u operatora karty prepaid w zestawie z modemem USB i wybór potem dla niego routera z RJ-45 i USB
Jaki rozwiązanie polecacie, aby koszt zakupu całego sprzętu był najmniejszy?
Która oferta karty pre-paid będzie najtańsza? Myślę, że nawet najmniejsze limity transferu będą dla mnie wystrczające.
Na co dzień sprzęt będzie używany w dużym mieście. Sporadycznie na wakacjach.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Modem+router z portem rj45 na kartę pre-paid
Edimax 3G-6200n za ~130 zł + Huawei E156G z Play, za 129 zł.mih00 pisze: Jaki rozwiązanie polecacie, aby koszt zakupu całego sprzętu był najmniejszy?
Taniej niczego moim zdaniem nie dostaniesz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Router i modem są w zestawie startowym?Patryk pisze:Edimax 3G-6200n za ~130 zł + Huawei E156G z Play, za 129 zł.mih00 pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Taniej niczego moim zdaniem nie dostaniesz.
Czy tylko modem i ile miesięcy mam za 129pln?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-05-18, 16:26 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-05-18, 15:26 przez mih00, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Nic nie masz (no może 1GB danych na 19 dni) bo to cena zestawu startowego z modemem.mih00 pisze:ile miesięcy mam za 129pln?
Nie, router kupujesz np. na Allegro.mih00 pisze:Router i modem są w zestawie startowym?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
A nielepiej kupić odrazu router huaweia mifi e5830. Cena w popularnym serwisie aukcyjnym okolo 280 zł. Sam posiadam taki i jestem w 100% zadowolony. Tylko widze ze kolega chce podlaczyc przez rj a ten routeromodem ma tylko usb. W razie potrzeby mozna go w teren zabrać bo posiada baterie.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
1GB na start ważne przez 14 dni.wojteks pisze:no może 1GB danych na 19 dni