Porównanie ofert na abonament

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
alias
Stary wyga bezprzewodowy

Porównanie ofert na abonament

Post autor: alias »

Operatorzy telefonii komórkowej coraz bardziej rozwijają swoje usługi dostępu do mobilnego Internetu. W przeciwieństwie do usług telefonicznych, w przypadku dostępu do sieci rywalizacja zaczyna być bardzo ostra, a oferty poszczególnych operatorów różnią się diametralnie.
Cały raport tu: http://www.pcworld.pl/news/358716/7/Mob ... ofert.html
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Re: Porównanie ofert na abonament

Post autor: Easy-Wifi »

Wiem że to trudne pytanie,ale mimo wszystko spróbuje: którego z operatorów uważacie za najlepszego dostawce internetu?? Uwzględniając oczywiście wszystko, cenę,prędkosc transferu oraz limit przesłanych danych.
usagi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: usagi »

Myślę, że takie pytanie nie ma sensu. Bo każdy mieszka gdzie indziej i ma inny zasięg. Jedni są zadowoleni, bo mają te swoje HSPA+ lub HSDPA, a inni męczą się tak jak ja na EDGE. O tym już nieraz wspominali moderatorzy. Jeden bardzo duży plus muszę przyznać PLAY. Mianowicie obchodzi go jego zasięg HSDPA w małych miastach. A nie tak jak PLUS, który dopieszcza sieć tylko w bardzo dużych miastach. A w szczególności upodobał sobie Wrocław. Swoją drogę nie wiadomo dlaczego. Na wsi i w małych miastach nie zrobił ZUPEŁNIE NIC.
Usagi
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

usagi, nie do końca. Plus zaczyna kombinować z wydzieleniem 1/2 pasma gsm900 na 3g900. Wtedy już poleci na wsiach HSDPA dużo szybiej niż Play buduje.
usagi

Tylko ile to potrwa. A sieci i tak PLUS nie rozbudowuje, tylko ulepsza, a to duża różnica. Może się uda z tym UMTS 900, ale szczerze wątpię. Swoją droga jestem ciekaw, jakie kryterium stosują firmy przy rozbudowie 3G, bo czasami nadajnik ma wieś z mniej niż 2000 mieszkańców. I wcale nie jest to wieś pod Warszawą, czy innym wielkim miastem.
Usagi
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Już idą działania bo 6 pozwoleń już wydane.
Uaktualnić łatwiej niż budować. Maszty są już i radiolinie też. Tylko prędkość w górę.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

usagi pisze:A w szczególności upodobał sobie Wrocław. Swoją drogę nie wiadomo dlaczego.
Tutaj bym polemizował, jest sporo stacji 3.6/1.2 których nie chcą podnieść do 7.2.
Odnośnie HSPA+ nie jestem w stanie się wypowiedzieć, nie testowałem.
alias
Stary wyga bezprzewodowy

ja.michal pisze:Już idą działania bo 6 pozwoleń już wydane.
Uaktualnić łatwiej niż budować. Maszty są już i radiolinie też. Tylko prędkość w górę.
Tajemnicą poliszynela jest też że, zaczęli zamawiać spore ilości sprzętu do realizacji tego zadania.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Ciekawe, czy w tym roku ruszą z czymś więcej niż tylko w tych dwóch "trójkątach" po trzy sajty.
alias
Stary wyga bezprzewodowy

Patryk pisze:Ciekawe, czy w tym roku ruszą z czymś więcej niż tylko w tych dwóch "trójkątach" po trzy sajty.
No wiesz, na coś ten miliard dziewięćdziesiąt milionów złotych muszą wydać. ;)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

alias pisze:zaczęli zamawiać spore ilości sprzętu do realizacji tego zadania.
No i bardzo dobrze. :ok:
Chyba jednak zostanę w Plusie. :) Może nawet wezmę ten iPlus75.
usagi

Ja byłbym bardziej sceptyczny. Jak znam życie to w mieście niedaleko którego mieszkam nie zrobią nic zanim skończy mi się umowa. Chociaż UMTS jest że wszystkich miastach dookoła i tylko u mnie taka dziura. To aż śmiesznie na mapie wygląda. Także przeniosę się do PLAY, bo z nikąd nie widać ratunku. A tych 100 giga nigdy nie uda mi się z tą prędkością wykorzystać. Spójrzcie na to realnie. Jeszcze bardzo długo nic się nie zmieni. A może choć raz życie mnie zaskoczy?
Usagi
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

usagi pisze:A może choć raz życie mnie zaskoczy?
Sprobuj tego Playa, powinienes miec zasieg 3g tego operatora, poza tym zawsze zostaje w obwodzie CDMA od Orange:)
ODPOWIEDZ