Mój problem polega na ty że mam z sąsiadem na spółe internet.Tzn on ma w domu ruter a że mieszkamy w bliźniaku to u mnie zasięg waha się między dobry/bardzo dobry.Łącze się z siecią za pomocą modemu podłączanego pod usb:
http://www.belkin.com/IWCatProductPage. ... _Id=372137
Problem w tym że u niego pobiera z internetu pliki z prędkością od ok. 1mb/s w górę a u mnie wygląda to tak jakby była jakaś blokada ponieważ nieważne skąd i jak ściągam to prędkość dochodzi do 170/175kb/s i tak jakby coś blokowało i nie pozwalało szybciej.Zastanawiam się czy to nie jest kwestia jakichś ustawień przy moim wirelesie ponieważ on też się w ten sposób łączy z tym że ma wireless'a w laptopie.
Jedyne co mogę ustawić w swoich ustawieniach to:
802.11d (enable/disable) obecnie mam włączone ale próbowałem z wyłaczonym i było tak samo
Beacon Interval (od 20 do 1000) obecnie mam na 1000 ale kombinowałem i wielkich zmian nie zauważyłem
PSP Xlink Mode mam na disable
Wireless Mode mam ustawione na IEEE 802.11 b/g/n
Sterowniki mam oryginalne.Jeżeli chodzi o jego sieć nie ma on żadnych zabezpieczeń typu WPA/WPA2 oprócz zwykłego w którym trzeba podać klucz sieciowy.Robiłem też test na Internet Test Speed i pokazało że prędkość ściągania to 234/kb.
Co może być nie tak?Jestem zielony jeżeli chodzi o sieci więc proszę o w miarę proste wytłumaczenie co to może być?
Problem z ustawieniem modemu WiFi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z ustawieniem modemu WiFi
Słaby sygnał ? Włączone oszczędzanie prądu na portach USB ?bushman182 pisze:Co może być nie tak?Jestem zielony jeżeli chodzi o sieci więc proszę o w miarę proste wytłumaczenie co to może być?