Zmiana internetu/koniec umowy...
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Zmiana internetu/koniec umowy...
Witam, panowie, krótka piłka, po 2 latach konczy mi sie umowa z multimo i musze wybrac "nowego" dostawce internetu. Za swojego neta placilem 55zl i mialem predkosc 1mb/s (nigdy tego nie widzialem i max pobieralo sie 130kb/s ale ok...). Co polecacie ? jak widzicie jestem z Wrocławia wiec wiekszosc "dobrych" dostawcow ma zasieg u mnie... Jesli chodzi o sam internet to uzywam go do pobierania plikow (90% torrenty 10% rapidshare czyli FTP), grania w gry mmorpg wiec ping malo wazny tam jest , nie gram w FPP zeby ping odgrywal dużą rolę... do ogladania YT. Cena za abonament max 60zl no i predkosc jak najwyzsza... Preferuje system podlaczenia przez modem ADSL..., co prawda niezla oferte ma internet union, tylko ze to osiedlowka i mam obawy ze jest wieksze prawdopodobienstwo , ze za pobieranie plikow moga panowie w mundurach zapukac... odkad mam neta to byl przez ADSL...
Wiec co polecacie?
Wiec co polecacie?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Zmiana internetu/koniec umowy...
A jednostek nie mylimy?Szpadyzor pisze:mialem predkosc 1mb/s (nigdy tego nie widzialem i max pobieralo sie 130kb/s

-
- Użytkownik forum
No wlasnie z tymi jednostkami mialem zawsze problem;]
Ale nie ważne to jest w sumie , inne sprawy wazniejsze sa...
Ale nie ważne to jest w sumie , inne sprawy wazniejsze sa...
-
- Guru bezprzewodowy
Prawdopodobieństwo jest takie same.Szpadyzor pisze:mam obawy ze jest wieksze prawdopodobienstwo , ze za pobieranie plikow moga panowie w mundurach zapukac
Oficjalnie na forum nie wspieramy piractwa

Niezłe narty mają na ZłotnikachSzpadyzor pisze:co prawda niezla oferte ma internet union, tylko ze to osiedlowka

Jest to typowy uryna net, znam dwie osoby które mają z tym do czynienia.
Może warto przedłużyć umowę z Multimo.Szpadyzor pisze:po 2 latach konczy mi sie umowa z multimo i musze wybrac "nowego" dostawce internetu
- kam821
- Początkujący użytkownik forum
Przedłużyć umowę z Multimo 

-
- Użytkownik forum
No tak , tylko ceny maja troche wysokie , a UPC ? DIALOG ?
marens i co te osoby mowia o tym necie z union ?
marens i co te osoby mowia o tym necie z union ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
UPC ma dobra oferte ale trzeba byc w zasiegu świadczonych usług przez UPC. Co do Multimo to w niższych taryfach do 2Mb/s maja chyba najtaniej, 10 i 20Mb/s ma natomiast najtaniej Netia, mowie oczywiscie o ADSL po łączach TP:)kam821 pisze:Przedłużyć umowę z Multimo
[ Dodano: 2010-05-19, 19:56 ]
Nie licz poza tym na to, że komus na tym forum tym zaimponujesz, co wiecej nie jestes tu mile widziany skoro kradniesz. Dla mnie to szczeniackie i bezmyślne zachowanie...Szpadyzor pisze:ze za pobieranie plikow moga panowie w mundurach zapukac
-
- Użytkownik forum
Każdy ściąga , nie ma osoby która tego nie robi , regulamin regulaminem forum a jest jak jest ;] .
A pozatym wiem kto ma dobra cenowo oferte , mi chodzi o jakosc tej oferty... bo tego nie pisza na stronie... a ceny tak
A pozatym wiem kto ma dobra cenowo oferte , mi chodzi o jakosc tej oferty... bo tego nie pisza na stronie... a ceny tak
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Zdziwiłbyś sięSzpadyzor pisze:Każdy ściąga , nie ma osoby która tego nie robi

-
- Użytkownik forum
Ok ale to nie na temat jest ;]
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Szpadyzor najprościej będzie jeżeli zorientujesz się w możliwościach technicznych Netii i UPC. A jeżeli brak lub to samo to moim zdaniem warto zostać przy dotychczasowym dostawcy (jeżeli działał dobrze) i negocjowac zniżki dla stałego klienta.
- lady_M
- Użytkownik forum
Do takich zastosowań mogę polecić UPC. Tu sprawdzisz, czy jest "zasięg" w miejscu Twojego zamieszkania: http://www.upc.pl/obsluga_klienta/jak_z ... osc-uslug/Szpadyzor pisze:Jesli chodzi o sam internet to uzywam go do pobierania plikow (90% torrenty 10% rapidshare czyli FTP), grania w gry mmorpg wiec ping malo wazny tam jest , nie gram w FPP zeby ping odgrywal dużą rolę... do ogladania YT.
-
- Mistrz bezprzewodowy
A występuja w ogóle takie w internecie ADSL?Szwagrowi za neo zaproponowali po dwoch latach umowy takie same warunki jak klientom "z ulicy".Sundance_kid pisze:negocjowac zniżki dla stałego klienta.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie istnieją, bo dostawcy są związani regulacjami urzędowymi - za to w przypadku Neo można dostać "prezenty", np. odtwarzacz Bluray, itp.