Olsztyn ? ASK WIFI ? Wimax ?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
0rang3

Olsztyn ? ASK WIFI ? Wimax ?

Post autor: 0rang3 »

Witam
Potrzebuje neta (najlepiej w tech. wifi) na czas nieokreslony niestety nie zabardzo orientuje sie jakie sieci dzialaja na terenie olsztyna, (os.kormoran tu mieszkam a dokladniej to dworcowa 59 , os.mazurskie mam dobry widok na to osiedle z okna) , podobno nie lapie sygnalu od kormoran-net :( musialbym dac antene na dach a z tym jest problem (pozwolenia ,koszty itd) wiec nie podawajcie mi tej firmy ;p
nie chce ryzykowac i wydawac $$ na karte i antene wiec pisze najpierw tutaj ;]
hmm a co z wimax czy dziala na terenie olsztyna ?
jezeli ktos ma jakas propozycje to prosze o info :)
ps: pewnie zaraz ktos powie zebym zagooglowal a nie zasmiecal forum niestety robilem to przez kilka godz. i nic konkretnego nie znalazlem ;/ rzadko co ASK maja swoje witryny albo osoby prv ktore za odpowiednia kwote mies. sa gotowi podzielic sie swoim laczem :) jezeli znajdzie sie jakis dobry czlowiek to prv lub gg:6030116 :wink:
Awatar użytkownika
Neldrin
Stały użytkownik forum

Re: Olsztyn ? ASK WIFI ? Wimax ?

Post autor: Neldrin »

Więc tak...

Ja mieszkam na tym nowym osiedlu w sadach, więc trochę daleko od Ciebie, ale łapie sporo sieci Wi-Fi (prawie wszystkie anteny są na budynku sanepidu). Ale swoją drogą szczerze nie radzę się w to pakować! (Miałem - straszny szajs) Wimax jest chyba na terenie całego Olsztyna (od Netii). Są dwie stacje bazowe jedna na sanepidzie, a druga przy ulicy Cichej (koło cmentarza). Jezeli mam podać Ci ceny to napisz na pw. Jestem szczęśliwym posiadaczem :)

Jedyną wadą WiMaxa jest czasem wysoki ping (max 100ms) i umowa na czas określony (12, 24, 36 msc.)

Pozdro!
ODPOWIEDZ