Modem wwan + wifi na jednej płytce.
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Modem wwan + wifi na jednej płytce.
Witam.
Ciekawi mnie czy ktoś z forumowiczów spotkał się z wynalazkiem który na jednej płytce mini pci zawierał by modem 3G jak i kartę wifi? Czy coś takiego w ogóle istnieje?
Pozdrawiam, M.
Ciekawi mnie czy ktoś z forumowiczów spotkał się z wynalazkiem który na jednej płytce mini pci zawierał by modem 3G jak i kartę wifi? Czy coś takiego w ogóle istnieje?
Pozdrawiam, M.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Modem wwan + wifi na jednej płytce.
Na minipci jak do tej pory w ogóle istnienia modemów nie stwierdzono (na tym forum).
Na mini pci express nie stwierdzono istnienia modemu wlan+wwan.
Na mini pci express nie stwierdzono istnienia modemu wlan+wwan.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
O właśnie o mPCI-e mi chodziło, szkoda 

-
- Użytkownik forum
Istnieje, HUAWEI EM772 czyli hspa i wifi w jednym (ale czy dostępny na rynku nie_wiem)
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-05-24, 14:18 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-05-24, 14:18 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-05-24, 13:18 przez hedm, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A jednak, ale żeby taki zadziałał notebook musi być wyposażony w czytnik kart sim, a wtedy ma zwykle min 2 gniazda minipci.
-
Właśnie sobie czytam i widzę że będzie trudno zdobyć jeśli w ogóle będzie to możliwe, a myślałem o małym upgardzie netbooka - o tą kartę plus mpci-e broadcoma crystal hd i nic lepszego bym już nie potrzebował 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To czekamy na relacje, mc8700 da się kupić to jak się ktoś uprze to to dostanie.pasza_sadyka pisze:Właśnie sobie czytam i widzę że będzie trudno zdobyć
-
@hedm jak w ogóle znalazłeś to urządzenie, wierzyć mi się nie chce że skoro jeden producent wpadł na taki pomysł to ktoś inny nie zrobił czegoś podobnego. Ktoś ma pomysł jak zdobyć czy też jak w ogóle zacząć szukać tego cuda - EM772? Wysłałem maila do huaweia ale zapewne na odpowiedź przyjdzie mi poczekać.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
pasza_sadyka, ogólnie te karty są dla firm montujących sprzęt i nie są spzredawalnie ogólnie.
-
Niestety jak się okazuje szansa na zdobycie tego modemu jest ale przy zamówieniu ok. 500szt. Pozostaje zatem albo szukać 499 zainteresowanych
albo dotrzeć do informacji komu to sprzedają i do jakich komputerków jest wkładane 
Tak z innej beczki, czy można gdzieś znaleźć zdjęcia wybebeszonego E5830? Ciekawi mnie czy to jest jedno pcb czy może wrzucili tam kartę mPCI?

Tak z innej beczki, czy można gdzieś znaleźć zdjęcia wybebeszonego E5830? Ciekawi mnie czy to jest jedno pcb czy może wrzucili tam kartę mPCI?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jak by dobrze poszukać, tak po chwili znalazłem już hurtownie gdzie od 100 sztuk sprzedają, cena nawet też ciekawa 61-63usd http://leadwelltech.en.gongchang.com/product/164791
Jeszcze tak myślę czy gdzieś by się nie dało zamówić enginering sample udając przedsiębiorcę, przecież nie można kota w worku kupować...
Jeszcze tak myślę czy gdzieś by się nie dało zamówić enginering sample udając przedsiębiorcę, przecież nie można kota w worku kupować...
-
A tak widziałem tego linka, miałem na myśli pośredników w Polsce - minimum 500szt. Tak czy siak 100szt to też spory budżet. Hmm z tym samplem to jest myśl ew. właśnie opcja "wyczajenia" kto kupuje ten model do np. netbooków. W zasadzie tak mi siedzi w głowie ten model że poważnie zastanawiał bym się nad zakupem takiego lapka, wymontowaniem modułu i sprzedaniem komputerka dalej.krystianb pisze:Jak by dobrze poszukać, tak po chwili znalazłem już hurtownie gdzie od 100 sztuk sprzedają, cena nawet też ciekawa 61-63usd http://leadwelltech.en.gongchang.com/product/164791