W Pobierowie, nad morzem, jaki NET?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
W Pobierowie, nad morzem, jaki NET?
Witam
Na wczasach w miejscowosci: Pobierowo (nad morzem, koło Rewala), musze mieć internet o dobrej szybkości, by sprawnie przeglądać WWW itd.itp
Prosze o podpowiedź z oferty którego operatora skorzystać? może byc abonament, bo i tam mi sie przyda na dluzej.
Przegladalem mapy zasiegu w Era i Plus, i obie maja tam niby UMTS, w Era podaja ogolnie, a Plus podaja dokladnie na ulicach, ze w jednych obszarach UMTS na zewnatrz, w innych wewnatrz budynkow.
Ma ktos doswiadczenia?
Na wczasach w miejscowosci: Pobierowo (nad morzem, koło Rewala), musze mieć internet o dobrej szybkości, by sprawnie przeglądać WWW itd.itp
Prosze o podpowiedź z oferty którego operatora skorzystać? może byc abonament, bo i tam mi sie przyda na dluzej.
Przegladalem mapy zasiegu w Era i Plus, i obie maja tam niby UMTS, w Era podaja ogolnie, a Plus podaja dokladnie na ulicach, ze w jednych obszarach UMTS na zewnatrz, w innych wewnatrz budynkow.
Ma ktos doswiadczenia?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: W Pobierowie, nad morzem, jaki NET?
W Pobierowie jest zasięg 3G Orange, Ery i Plusa. Trudno cokolwiek Ci doradzić, to jest usługa mobilna, w sezonie w miejscowościach nadmorskich z internetu mobilnego korzysta bardzo dużo osób więc może on działać bardzo różnie.
-
- Użytkownik forum
Jeżeli już powstał taki temat, to ja zapytam o Władysławowo 

Pozdrawiam, Michał 

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Ogólnie we Władysławowie 3G mają wszyscy operatorzy tj. Era, Orange, Plus, Play. Z czego wg. mnie Era na tym terenie ma najlepszy zasięg 3G. Gdybym miał wybierać to w takiej kolejności:s0-Vicky pisze:Jeżeli już powstał taki temat, to ja zapytam o Władysławowo
1. Era,
2. Plus,
3. Orange,
4. Play.
-
- Użytkownik forum
Skupiam się generalnie na Orange Free, zapomniałem dopisać. Z anteną dookolna UMTS złapię?
Pozdrawiam, Michał 

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Ale pytanie...i co ja mam Ci napisać ?s0-Vicky pisze:Z anteną dookolna UMTS złapię?

-
- Użytkownik forum
Myślałem że wiesz coś więcej na temat tamtejszego sygnału skoro już napisałeś

A antenę już mam (11dB) bo potrzebna mi do poprawy sygnału na działcesp6huk pisze:Antenę dookólną to kup wtedy kiedy, moc sygnału nie będzie wystarczająco dobra, ale będą jeszcze jego szczątki.

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Napisałem, ale to nie znaczy, że sprawdzałem dokładnie zasięg w okolicach Władysławowas0-Vicky pisze:Myślałem że wiesz coś więcej na temat tamtejszego sygnału skoro już napisałeś

Ciekawe czyjej produkcji jest ta antenka, bo jak jakiś szajs to może Ci nie pomóc, w niektórych przypadkach nawet zaszkodzićs0-Vicky pisze:A antenę już mam (11dB) bo potrzebna mi do poprawy sygnału na działce

-
- Użytkownik forum
Nie zastanawiałem się czyjej jest produkcji. Po prostu ma działać i robi to jak na razie doskonale, więc nie mam powodów by na nią narzekaćsp6huk pisze:]Ciekawe czyjej produkcji jest ta antenka, bo jak jakiś szajs to może Ci nie pomóc, w niektórych przypadkach nawet zaszkodzić

Ok, bez OT!
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
W każdym razie ja bym wybierał pomiędzy Erą a Plusem. No i jak brałbyś abonament, to sprawdź też od którego operatora u Ciebie w Pabianicach działa lepiej internet. Czy tylko i wyłącznie oferta na kartę ? Jeżeli tak to wtedy bierzesz Simplusa, i wykupujesz pakiety danych, albo mBank mobile, i też kupujesz pakiety 100 MB za 5 zeta
Dobrą ofertę na kartę ma też Orange, bo dają bonusy. Nie wiem czy wspominać o Play'u bo internet od tego operatora działa przeróżnie.

-
- Użytkownik forum
Posiadam już kartę Orange Free, w Pabianicach z antenką działa mi HSDPA na ~89dB i ok 35-40% także <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nie narzekam.. a Internet na kartę potrzebny mi bardziej w celach nagłych wyjazdów, weekendowego działkowania poza miastem i zbliżających się wakacji we Władysławowie, stąd moje pytanie 

Pozdrawiam, Michał 

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
To zabierz ze sobą SIM-kę Orange, a jak nie będzie najlepiej działać, to kupisz sobie starter Simplusa, jak nie masz Sim-Locka na modemie. Zawsze można łatwo go ściągnąć, jeżeli by był. Ale we Władysławowie nie powinno być problemu ze złapaniem 3G, więc się nie martw 

-
- Użytkownik forum
sp6huk, dzięki za informację. Simplus ma "trochę" drogie pakiety do takiego swobodnego korzystania z internetu, nie mówię tutaj tylko o GG, stronach i mailu od czasu do czasu, ale o ściągnięciu jakiegoś filmu czy posłuchaniu przez dłuższy czas radyjka internetowego.. także trochę tego transferu i pakietu będzie potrzebne..
Pozdrawiam, Michał 

- wojteks
- *** Administrator ***
To już pod piractwo podpada. Co to za marne wczasy na których filmy będziesz ściągał.s0-Vicky pisze:ale o ściągnięciu jakiegoś filmu
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dlaczego? Ja czasem oglądam coś z iTVP. Jest też vod.onet.plwojteks pisze:To już pod piractwo podpada.

-
- Stały użytkownik forum
Rok temu w końcu lipca byłem w Pobierowie i bez zastrzeżeń działał internet orange free w technologii hsdpa, sam byłem zdziwiony, że tak sprawnie strony śmigają przy takiej ogromnej ilości turystów w Pobierowie.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Przesadzasz i to ostro - jestes chyba przewrażliwiony na punkcie piractwa.wojteks pisze:To już pod piractwo podpada.
-
- Użytkownik forum
Youtube nigdy nie oglądałeś?wojteks pisze:To już pod piractwo podpada. Co to za marne wczasy na których filmy będziesz ściągał.

Dzięki za informację, mnie bardziej chodzi o Władysławowo ale z tego co opisali mi koledzy wyżej nie powinno być większego problemu, oby HSDPA wskoczyłoprotekta pisze:Rok temu w końcu lipca byłem w Pobierowie i bez zastrzeżeń działał internet orange free w technologii hsdpa, sam byłem zdziwiony, że tak sprawnie strony śmigają przy takiej ogromnej ilości turystów w Pobierowie.

-
- Użytkownik forum
thnx za odpowiedź.proteka pisze:Rok temu w końcu lipca byłem w Pobierowie i bez zastrzeżeń działał internet orange free w technologii hsdpa, sam byłem zdziwiony, że tak sprawnie strony śmigają przy takiej ogromnej ilości turystów w Pobierowie.
Pozdrawiam,
-
- Użytkownik forum
będę dokładnie na ulicy ciechanowskiej w Pobierowie, i widze ze Orange na mapie nie ma tam UMTS, a iPlus ma. Zatem chyba wybór padnie na iPlusa.
Pytanie teraz jaki modem wybrac w rozsadnej cenie, abonament do 60zl brutto (wiec w iPlusie 4GB).
jaki modem polecacie, najlepiej jakby byla mozliwosc podlaczenia do niego antenki ktora polepszy zasieg (antenka do kupienia np. na allegro)
Pytanie teraz jaki modem wybrac w rozsadnej cenie, abonament do 60zl brutto (wiec w iPlusie 4GB).
jaki modem polecacie, najlepiej jakby byla mozliwosc podlaczenia do niego antenki ktora polepszy zasieg (antenka do kupienia np. na allegro)
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Daj spokójolecki pisze:będę dokładnie na ulicy ciechanowskiej w Pobierowie, i widze ze Orange na mapie nie ma tam UMTS, a iPlus ma.

![:]](./images/smilies/splash.gif)