Witam,
mam problem z konfiguracją routera D-link 524 u kolegi.
Na początek dodam, że mam taki sam router i u mnie wszystko działa. Choć zawsze podczas konfiguracji mam z nim problemy. Tak właśnie jest i tym razem. Próbuję podłączyć internet u kolegi, tak aby był na stacjonarym PC i Playstation3 i znów nie mogę sobie poradzić. Wszystko robię zgodnie z instrukcjami, przepatrzyłem już mnóstwo stron z podobnymi problemami i niestety nie znalazłem rozwiązania.
Ja mam internet w UPC, kolega też miał w UPC, ale przeszedł do Aster. Wszystko u niego dobrze działało, ale od paru dni miał problemy w PS3. Mianowicie zamiast Nat2, miał Nat3, w efekcie czego nie mógł grać online. Ale internet był.
Postanowiłem zrobić reset routera i od nowa go skonfigurować.
Po konfiguracji nie ma internetu ani na stacjonarnym PC, ani na PS3.
Niestety nie ma zdjęć z jego ustawień, ale robiłem tak samo jak u siebie, więc co mogę zrobić źle? Czy wina może leżeć po stronie operatora sieci? Albo może coś ze sterownikami do wi-fi? Chociaż jak wcześniej było dobrze, to chyba coś z routerem, a mianowicie z jego konfiguracją jest coś nie tak...
Bardzo proszę o pomoc!
Pozdrawiam
D-link 524 problem z konfiguracją
Moderator: Moderatorzy
-
juventino
- Początkujący użytkownik forum
- lady_M
- Użytkownik forum
Re: D-link 524 problem z konfiguracją
Opis konfiguracji tego routera do pracy w kablówce (Aster, Vectra, UPC): http://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?t=1868