Witam b serdecznie! Potrzebuję fachowej porady odnośnie mobilnego internetu.
Jadę na dłuższy okres na wieś Niestety są tam problemy z zasięgiem. Jest to miejscowośc (Lipka Krajeńska koło Złotowa ) Nie ma sensu brac na abonament bo jadę tam tylko na 2 tyg.
Myślałem nad ofertą Orange a Plus tylko że w Orange jest tam zasięg GPRS a w Plus EDGE
Co byście mi polecili ? Orange FRee czy Simplus? Czy coś innego ?
Chodzi o Złotów w Wielkopolsce? Jeśli tak to PLAY ma tam zasięg HSDPA. Może złapiesz zasięg 3G, ale musisz sprawdzić dokładnie w danej lokalizacji. Pamiętaj, sprawdzaj z modemem na zewnątrz budynku. Jeśli złapiesz zasięg to wystarczy tylko kupić starter Play Online i wystawić modem za okno, np.: na przedłużaczu USB.
6km można próbować łapać zasięg np:telefonem z 3g a później pomyśleć o antenie i modemie jeśli da rade złapać minimalny zasięg orange na telefonie,a nawet sam telefon może mieć wystarczający zasięg,postawiony gdzieś na oknie w stronę nadajnika .Warto spróbować jakość korzystania będzie nieporównywalnie lepsza niż edge
tudo84 Powiedz nam jaki masz telefon?Bo nie wiemy czy musisz jeszcze kupić jeszcze modem.Ja na Twoim miejscu spróbował bym z orange tam pewnie jest EDGE i UMTS poza tym ma dużo więcej MB do wykorzystania niż Simdata
Posiadam SE k850i Dzisiaj byłem na wsi i testowałem starter Orange Free Łączyło się z GPRS transfer fatalny .. ledwo co się ładowały strony .. Raz mi się udało złapać UMTS i chodziło lepiej ...
Niby Plus na mapie ma w tamtych rejonach zasięg EDGE może spróbuje ..