Router Linksys

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mariob
Użytkownik forum

Router Linksys

Post autor: mariob »

Witam

Może mi ktoś powiedzieć jaka zakładka /gdzie zmienić ustawienia w/w routerku żeby się z nim połączyć bezprzewodowo,znaczy chodzi o to że teraz na router mogę wejść tylko z kompa stacjonarnego podłączonego kablem z routerem .Z laptopa nie można się zalogować,wyskakuje strona i pokazuje jakiś błąd,wiem że gdzieś trzeba to zmienić,ale nie ma po Polsku ,i nie bardzo wiem jaka zakładka za to odpowiada,dziękuje z góry .
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Router Linksys

Post autor: wojteks »

Nie napisałes jaki to Linksys np. w WAG200G to zakładka "Administration", "Management" i opcja "Management via WLAN" na "Enable"
Nie pomagam na PW!
mariob
Użytkownik forum

WRT 54 G

A przy okazji,nie zakładając kolejnego tematu ,co kupić-chodzi nie za dużym kosztem żeby mieć lepszy zasięg po wi-fi .Obok mieszka brat,widzę jego sieć po wi-fi,ale mam kiepski sygnał,co dokupić jakąś antenę zewnętrzną ,czy te po usb na aledrogo są coś warte ,proszę mi coś polecić .
CHACA
Początkujący użytkownik forum

Post autor: CHACA »

mariob
Użytkownik forum

OK,zrobiłem . Było to rzeczywiście w zakładce Administration .Jeszcze pozostaje 2 część pytania,może ktoś coś poleci ?

Czy jak do laptopa podepnę taką zewnętrzną kartę sieciową z antenką ,to będę miał lepszy sygnał jak z tej z laptopa,czy raczej nie będzie różnicy za wielkiej ,np ta - http://www.allegro.pl/item1046033899_ov ... 4mbps.html
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

mariob pisze:podepnę taką zewnętrzną kartę sieciową z antenką ,to będę miał lepszy sygnał jak z tej z laptopa
Trudno powiedzieć, możesz mieć lepszy sygnał ale gwarancji brak. Teoretycznie antena jest mocniejsza niż wbudowane w laptopa ale liczy się całość.
Nie pomagam na PW!
mariob
Użytkownik forum

A możesz coś innego polecić ,ewentualnie jakaś zewnętrzna,skoro takie " biurkowe " mogą nic nie dać ?
ODPOWIEDZ