Mam pewien problem z moim połączeniem radiowym. Co jakiś czas (10-25 min) całkiem przestaje działać mi internet. Kontrolki na AP w tym czasie nie ulegają zmianie. Kontrolka Link/Act jak szalała tak szaleje. Gdy wchodzę w Połaczenia sieciowe dalej pisze "Połączono zaporą...". Jedyna zmiana to bardzo mały przyrost pakietów odebranych (sprawdzam to w stanie połaczenia). Wtedy internet wogle nie działa dopóki kilka razy wyłącze i włącze połaczenie lub jak wyłacze z zasilania AP.
Nie wiem totalnie co moge z tym zrobić. Wiem że najlepszym rozwiązaniem byłoby zadzwonić do admina ale z nimi to sie dogadac to naprawdę ciezka sprawa. Wiecej nerwów niż to warte.
Proszę o pomoc.
Problem z internetem radiowym.
Moderator: Moderatorzy
-
kamilek
- Początkujący użytkownik forum
Problem z internetem radiowym.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez kamilek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
CHACA
Re: Problem z internetem radiowym.
Napisz coś więcej. Jaki sprzęcik masz i jaki dostawca.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Może choć napiszesz jaki sprzęt, masz w jakiej konfiguracji i od jakiego dostawcy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
kamilek
Uzywam OvisLink AirLive WL1120AP. Dostawcą jest firma prowadząca internet radiowy w moim miescie i okolicach "Icconect".
-
CHACA
Przyczyną może być nasilenie użytkowników w tej sieci. Słaby sygnał wychodzący od dostawcy.
-
kamilek
Internet działa super ale tak jak pisałem co 10 - 25 miut nie dziala wcale. W tym czasie gdy działa sygnał jest bardzo dobry. A moze to byc zla konfiguracja AP?