Internet Mobilny w Niemczech
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Internet Mobilny w Niemczech
Witajcie
Za 1,5 tygodnia wyjeżdżamy z żoną na 6 miesięcy do pracy do Niemiec i szukamy tam internetu mobilnego oczywiście bez umowy - na razie najbardziej wpadł mi w oko Aldi Talk mit MEDION mobile:
w opcji 15euro/miesiąc:
http://www.medionmobile.de/index3.htm
Proszę Was o opinię co o tym sądzicie i być może rady czy było by coś lepszego ?
Za 1,5 tygodnia wyjeżdżamy z żoną na 6 miesięcy do pracy do Niemiec i szukamy tam internetu mobilnego oczywiście bez umowy - na razie najbardziej wpadł mi w oko Aldi Talk mit MEDION mobile:
w opcji 15euro/miesiąc:
http://www.medionmobile.de/index3.htm
Proszę Was o opinię co o tym sądzicie i być może rady czy było by coś lepszego ?
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Internet Mobilny w Niemczech
Ta oferta nie jest zla, najlepiej podaj miejsce do ktorego jedziecie, bedzie latwiej mi doradzic.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- Użytkownik forum
Rellingen PLZ-25462
- SQ08
W tym miejscu maja wszyscy operatorzy 3G, u Vodafone, o2 i Telekom jest HSPA a u E-Plus (Aldi&Medion itp) max. HSDPA do 1.8 Mbps.
Ta oferte Aldi mozna brac jak komus zwykle 3G lub HSDPA do 1.8/0.384 wystarczy.
o2 ma za 25€ tez 5GB na miesiac i oferuje tam HSPA 7.2/2.0.
Vodafone jest nawet moze najszybszy z 14.4/3.0 HSPA, ale 7€ na tydzien i tylko 1GB.
Telekom nie ma na prepaid nic ciekawego.
Ta oferte Aldi mozna brac jak komus zwykle 3G lub HSDPA do 1.8/0.384 wystarczy.
o2 ma za 25€ tez 5GB na miesiac i oferuje tam HSPA 7.2/2.0.
Vodafone jest nawet moze najszybszy z 14.4/3.0 HSPA, ale 7€ na tydzien i tylko 1GB.
Telekom nie ma na prepaid nic ciekawego.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- Użytkownik forum
A orientujesz się gdzie można kupić starter razem z USB stickiem z o2 - czy np Media markt będzie w to zaopatrzony ?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Kup na Aledrogo, tam są taniej niż u operatora i bez smoka.ravJG pisze:A orientujesz się gdzie można kupić starter razem z USB stickiem z o2 (...)?
- SQ08
Tak w Mediamarkt lub Saturn sa te surfstick'i ze starterami.
Jeszcze tydzien temu byla jakas promocja i kosztowaly 25€, czyli taniej niz obecnie u o2 w sklepie.
Teraz nie wiem ile tam kosztuje taki prepaid surfstick z karta, w sklepie o2 kosztuje on do 17.05.2010 29,99€.
Jeszcze tydzien temu byla jakas promocja i kosztowaly 25€, czyli taniej niz obecnie u o2 w sklepie.
Teraz nie wiem ile tam kosztuje taki prepaid surfstick z karta, w sklepie o2 kosztuje on do 17.05.2010 29,99€.
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- Użytkownik forum
jeszcze jedno pytanie tego MEDIONa z ALDIka trzeba rejestrować przez internet, a jak jest z tym z o2 ?
Bo przyznam się że średnio znam niemiecki i szukam łatwiejszego rozwiązania
Bo przyznam się że średnio znam niemiecki i szukam łatwiejszego rozwiązania
- SQ08
Jak go na stronie www.medionmobile.de zamowisz to te dane, ktore przy zamowieniu podasz beda brane do rejestracji. To samo dotyczy o2 kupujac na www.o2online.de.
Podczas zakupu w sklepie, trzeba podac dane za pomoca paszportu lub dowodu do rejestracji.
Podczas zakupu w sklepie, trzeba podac dane za pomoca paszportu lub dowodu do rejestracji.
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- Użytkownik forum
Ale odbiór musi być na terenie niemiec tak?
A jak wygląda rejestracja przy zakupie zestawu w ALDIm czy też tego internetu z o2 w MediaMarkt ?
A jak wygląda rejestracja przy zakupie zestawu w ALDIm czy też tego internetu z o2 w MediaMarkt ?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Mam taką małą uwagę. Na naszym forum przyjęło się, że danej osobie w temacie dajemy maksymalnie 1 punkt pomógł. Dlatego usunąłem nadmiarowe punkty.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- SQ08
Odbior na terenie Niemiec.
Podczas zakupu w Media Markt lub jakis innym sklepie np. operatora, sprzedawca prosi normalnie o dowod osobisty, prawo jazdy lub paszport obojetnie jakis dokument potwierdzajacy tozsamosc.
Podczas zakupu w Media Markt lub jakis innym sklepie np. operatora, sprzedawca prosi normalnie o dowod osobisty, prawo jazdy lub paszport obojetnie jakis dokument potwierdzajacy tozsamosc.
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- Użytkownik forum
Chcę połączyć się z internetem poprzez Aldi Talk, ale nie przez ich modem tylko przez Option Icon 225 i mam do wypełnienia nastepujące pola:
Nazwa użytkownika:
Hasło:
APN:
Chcę korzystać z internetu 30dni/5Gb/15euro
I moje pytanie jest takie jak powinienem wypełnić te pola?
Nazwa użytkownika:
Hasło:
APN:
Chcę korzystać z internetu 30dni/5Gb/15euro
I moje pytanie jest takie jak powinienem wypełnić te pola?
- SQ08
Nazwa użytkownika: eplus
Hasło: gprs
APN: internet.eplus.de
Hasło: gprs
APN: internet.eplus.de
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- Stały użytkownik forum
Witam , czy możecie podrzucić linki do map zasięgu , potrzebuje wybrać operatora na tygodniowy wyjazd do miejscowości Höckendorf.
Zależy mi na uploadzie 384 kb/s - 1,0 Mb/s
Serdecznie proszę o pomoc bo nie mam zielonego pojęcia czy w ogóle jakiś z niemieckich operatorów będzie to oferować
Zależy mi na uploadzie 384 kb/s - 1,0 Mb/s
Serdecznie proszę o pomoc bo nie mam zielonego pojęcia czy w ogóle jakiś z niemieckich operatorów będzie to oferować
-
- Początkujący użytkownik forum
Na tydzien czasu nie znajdziesz nic sensownego, mysle ze przy odrobinie szczescia zlapiesz niezabezpieczone wifi, z tym ze jest to nielegalne.
Ostatnio zmieniony 2010-05-21, 21:31 przez RobertW75, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
RobertW75 to jak to nielegalne, to dlaczego to proponujesz?
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Użytkownik forum
RobertW75, podpinanie się pod czyjąś sieć to nie jest rozwiązanie - ja wolę zapłacić a mieć swój internet i tam gdzie tylko chcę
-
- Stały użytkownik forum
Możecie podać linki do mapek z zasięgiem niemieckich operatorów internetu komórkowego ?
-
- Użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Chcę w Niemczech korzystać z internetu z sieci o2 z opcji miesiąc za 25euro, z tego co wyczytałem nie ma ograniczenia transferu danych, ale nie wiem jak dokładnie interpretować ten zapis:
Geschwindigkeit: bis zu 3,6 Mbit/s ab 5 GB GPRS
Kolejna sprawa to taka iż będe korzystał z własnego modemu i jak mam go skonfigurować aby korzystać z opcji miesięcznej, potrzebuję takie ustawienia jak:
Nazwa użytkownika:
Hasło:
APN:
Oraz jak aktywować opcję miesięczną po załadowaniu konta za 25 euro ?
Geschwindigkeit: bis zu 3,6 Mbit/s ab 5 GB GPRS
Kolejna sprawa to taka iż będe korzystał z własnego modemu i jak mam go skonfigurować aby korzystać z opcji miesięcznej, potrzebuję takie ustawienia jak:
Nazwa użytkownika:
Hasło:
APN:
Oraz jak aktywować opcję miesięczną po załadowaniu konta za 25 euro ?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez ravJG, łącznie zmieniany 1 raz.
-
masz limit 5 giga na miesiąć z prędkością maksymalną do 3,6 mega.
-
- Użytkownik forum
aaa, a po wykorzystaniu 5Gb przełącza się na gprs, tak?
A jak z tymi ustawieniami ?
A jak z tymi ustawieniami ?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nie,ale po przekroczeniu limitu dostawca ogranicza prędkość pomimo że masz dla przykładu full zasięg HSDPA.ravJG pisze:aaa, a po wykorzystaniu 5Gb przełącza się na gprs, tak?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie był bym taki pewien, tu mowa o zachodnich operatorach oni często stosują dodatkowe opłaty za transfer po przekroczeniu limitu, tak jak u nas polsat. Trzeba sprawdzić regulamin.Jaco pisze:ale po przekroczeniu limitu dostawca ogranicza prędkość pomimo że masz dla przykładu full zasięg HSDPA.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
Jaco ma rację - po przekroczeniu transferu 5Gb zostaje ograniczona prędkość do porównywalnej do gprs
-
- Początkujący użytkownik forum
Jesli szukasz oferty mobilnegp internetu w Niemczech to rzuc okiem tutaj: http://www.verivox.de/mobiles-internet/. Jesli bedziesz mial problemy z uzyciem kalkulatora to daj znac.
Wkrotce podobna usluga - kalkulator ofert mobilnego internetu bedzie dostepna tutaj:
http://www.mojmobilnyinternet.pl
Wkrotce podobna usluga - kalkulator ofert mobilnego internetu bedzie dostepna tutaj:
http://www.mojmobilnyinternet.pl
<reklama usunięta przez administrację>
-
czy E-Plus ma Egde ? Bo na mapkach jest zaznaczony tylko gprs/umts.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak. Pokrycie EDGE jest 100% zgodne z GPRSkedi pisze:czy E-Plus ma Egde ?
Nie pomagam na PW.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
EDGE to rozwiniecie GPRS i pewnie dlatego tako to ujeli.kedi pisze:czy E-Plus ma Egde ? Bo na mapkach jest zaznaczony tylko gprs/umts.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.