2xMac+1xPC=Router Nowatell Wireless MiFi 2352???
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
2xMac+1xPC=Router Nowatell Wireless MiFi 2352???
Witam Wszystkich!
Chcę nabyć Router Nowatell Wireless MiFi 2352 w iPlusie i za jego pomocą chcę połączyć 2 komputery Mac i 1 PC z okienkiem na świat zbrodni i gwałtu jakim jest internet. Czy to ma szansę działać jako "rozwiązanie dla gospodarstwa domowego", czy jestem idealistą?
Dodam, że mieszkam w Warszawie w okolicach pętli na Grochowie i z zasięgiem nie ma raczej problemu...
A może powinienem poszukać czegoś innego? Na Neostradę czy jakąś kablówkę na razie nie ma szans.
Uprzejmie proszę osoby lepiej ode mnie zorientowane o celne (i cenne) uwagi na ten temat.
Dziękuję.
Chcę nabyć Router Nowatell Wireless MiFi 2352 w iPlusie i za jego pomocą chcę połączyć 2 komputery Mac i 1 PC z okienkiem na świat zbrodni i gwałtu jakim jest internet. Czy to ma szansę działać jako "rozwiązanie dla gospodarstwa domowego", czy jestem idealistą?
Dodam, że mieszkam w Warszawie w okolicach pętli na Grochowie i z zasięgiem nie ma raczej problemu...
A może powinienem poszukać czegoś innego? Na Neostradę czy jakąś kablówkę na razie nie ma szans.
Uprzejmie proszę osoby lepiej ode mnie zorientowane o celne (i cenne) uwagi na ten temat.
Dziękuję.
pozdrawiam,
Macwac
Macwac
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: 2xMac+1xPC=Router Nowatell Wireless MiFi 2352???
Nie wiem jak duże masz mieszkanie, ale przy tej zabawce możesz mieć problem z zasięgiem wifi, przy grubych ścianach nawet w drugim pokoju.
Na 3 kompy chyba lepiej kupić modem i tzw. "router 3g" z obsługą tego modemu. Wtedy w razie czego będzie się też mieć gniazdo lan do podłączenia dodatkowego AP.
Na 3 kompy chyba lepiej kupić modem i tzw. "router 3g" z obsługą tego modemu. Wtedy w razie czego będzie się też mieć gniazdo lan do podłączenia dodatkowego AP.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Guru bezprzewodowy
Problemem tego routera jest brak możliwość ustawienia trybu "Tylko 3G".macwac pisze:Router Nowatell Wireless MiFi 2352
Widziałem, że sprawuje się całkiem nieźle w mieszkanku dwupokojowym.
-
krystianb pisze:Nie wiem jak duże masz mieszkanie, ale przy tej zabawce możesz mieć problem z zasięgiem wifi, przy grubych ścianach nawet w drugim pokoju.
Na 3 kompy chyba lepiej kupić modem i tzw. "router 3g" z obsługą tego modemu. Wtedy w razie czego będzie się też mieć gniazdo lan do podłączenia dodatkoweg[/color]o AP.
Dzięki za odpowiedź. Mam dom 200m2 i dosyć grube ściany bo to stare budownictwo więc chyba lepiej modem + router 3G. A jakieś sugestie co do konkretnych modeli? Zakładam, że kupię w Plusie a oni na dzisiaj oferują modemy: Huawei E1820 HSPA +, Huawei E1750 HSDPA 7.2, ZTE USB MF636 HSPA 7,2. No i jeszcze czasami potrzebuję zabrać ten modem ze sobą w trasę a laptop to Mac...
[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2010-05-25, 13:39 ]
Usunięcie zbędnych tagów.
Ostatnio zmieniony 2010-05-25, 12:39 przez macwac, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam,
Macwac
Macwac
- regedit
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jak mac to nie bierz ZTE bo to porażka. Huawei powinien działać. Jeśli abo będzie za 75zł lub więcej warto wziąć coś z HSPA+ (Huawei E1820). Ważne, żeby router był kompatybilny z tym modelem.
P.S. Tego ZTE MF 636 mam w szufladzie. Ze snow leopardem radzi sobie wyjątkowo marnie. Po 20 minutach pracy z nim można dostać szału.
P.S. Tego ZTE MF 636 mam w szufladzie. Ze snow leopardem radzi sobie wyjątkowo marnie. Po 20 minutach pracy z nim można dostać szału.
ZTE MF60 HSPA+ @ T-Mobile
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
-
Dzięki, pan w infolinii Plusa też nie poleca ZTE. Powiedział natomiast, że wszystkie Huawei powinny działać.regedit pisze:Jak mac to nie bierz ZTE bo to porażka. Huawei powinien działać. Jeśli abo będzie za 75zł lub więcej warto wziąć coś z HSPA+ (Huawei E1820). Ważne, żeby router był kompatybilny z tym modelem.
pozdrawiam,
Macwac
Macwac