Od 3 miesiecy jestem posiadaczem Iplusa (modem comander USB) i niestety mam z nim same problemy

Staralem sie uzyc opcji szukaj, lecz przepraszam z gory jesli cokolwiek preoczylem, niestety net mi tragicznie chodzi

Oki a teraz pytania ...
1) Bardzo czesto mnie rozlacza z iplusem (czasem po 5 minutach dzialania gprs , czasem po 24 h, ale czesciej jest tak ze co 5 minut, a wtedy tylko restart komputera pomaga, i moge sie znow polaczyc, sytuacja wyglada tak ze nagle komputer dostaje zadyszki i modem sie wylacza , po czym aplikacja iplusmanager mi pisze tylko "Polaczenie zerwane" lub cos podobnego , a co najlepsze ikonka polaczenia nadal jest w trayu, choc jak ja nacisne nie pokazuje sie ani okienko polaczenia, ani nie da sie nacisnac "rozlacz" i wtedy tylko restart komputera pomaga

Aha, po restarcie juz kompa wyskakuje mi ze wystapil blad krytyczny w systemie, i nazwa procesu : svchost
Parametry komputera i modemu :
Windows 2003 sp1 ( co dziwniejsze formatowalem system i po zainstalowaniu windowsa xp , wgraniu sterownikow do iplusa , od razu wyskakuje komunikat o tym bledzie, i nie da sie w ogole korystac z neta)
pII 450 Mhz [Slabszykomputer bo moja normalna plyta glowna sie musi naparawic

196 MB ramu
Commander USB
Łaczenie sie przez GPRS
Staralem sie jak najdokladniej opisac problem, stad tak dlugi post

2. )
Prosilbym o spojrzenie na ta mapke zasiegu:(a raczej wrzuconego screena mapy zasiegu , czerwonym malym kwadracikiem zaznaczylem moja lokalizacje)

Jak widac z niej, mam dostep do samego gprsa, aczkolwiek mam barrdzo blisko do nadajnika gdzie jest dostep edge ... (hm nie powiem dokladnie gdzie bo nawet te osly z salonu plus gsm nie wiedza) Ale podejrzewam ze wiecej niz 3-4 km nie mam do tego nadajnika. jesli nie mniej, zreszta jak jakis fachowiec na to spojrzy bedzie wiedzial

I w zwiazku z tym rodzi sie takie pytanie :
Czy jakos mge zlapac edge ?
Jakas antena kierunkowa czy cos zalatwilaby sprawe ?
3. Czy moge jakos sie pozbyc tej walnietej aplikacji iplusa i sie laczyc przez sam dialup? Jak wiadomo najpierw aplikacja loguje sie do sieci plusa i stad problem korzystania z samego dialupa

Z gory bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi, bo ja normalnie kota juz dostaje heh