zasięg pociąg kraków-warszawa orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
zasięg pociąg kraków-warszawa orange
Witam, jestem troszkę świeży w temacie więc przepraszam, jeżeli temat był już wałkowany
otóż wczoraj wykonałem trasę kraków-warszawa pociągiem, i mając internet orange free jestem mocno zdegustowany, przez około 80% trasy zasięgu brak. i teraz mam pytanie: czy to jest wina orange? czy może modemu (huaewi e180, ponoć bardzo dobry), czy czegoś tam jeszcze? szukałem sieci komórką, i zasięg był, ale modem nie łączył...czemu tak się dzieje? czy jak jest zasięg komórkowy, to nie może się połączyć z GPRS jak za dawnych czasów, tylko musi szukać edge?
otóż wczoraj wykonałem trasę kraków-warszawa pociągiem, i mając internet orange free jestem mocno zdegustowany, przez około 80% trasy zasięgu brak. i teraz mam pytanie: czy to jest wina orange? czy może modemu (huaewi e180, ponoć bardzo dobry), czy czegoś tam jeszcze? szukałem sieci komórką, i zasięg był, ale modem nie łączył...czemu tak się dzieje? czy jak jest zasięg komórkowy, to nie może się połączyć z GPRS jak za dawnych czasów, tylko musi szukać edge?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: zasięg pociąg kraków-warszawa orange
lamale78 a nie masz przypadkiem wybranej opcji tylko 3G?
-
nie. w mobile partnerze jest coś takiego jak wdcma preffered...ale jak dawalem tylko gsm, to tez nie łapał zasięgu. łapał edge ale od razu np 4 kreski, i spadało znów na zero...nie wiem czy coś z modemem nie jest nie tak
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Tę odpowiedz piszę własnie z pociągu Gdynia-Łódź Kaliska (wczoraj jechałem w przeciwna stronę) i mogę powiedzieć że na zdecydowanej większości trasy mogę bez problemów korzystać z netu. Transmisję zerwało mi tylko raz gdzieś między Toruniem i Bydgoszczą, kiedy pociąg jedzie przez lasy przez dłuższy czas. Czasami na chwilkę transmisja zamierała ale nie następowało zrywanie sesji. Odebrałem i wysłałem kilkanaście maili w tym kilka z załącznikami. Od Kutna do Sopotu jechałem w większości w deszczu, który raczej nie miał negatywnego wpływu na transmisję. Modem mam jak widać z nie najwyższej półki (156G), operator Plus. Dziś jest gorzej z pisaniem bo raz chmurka raz słoneczko i nie widzę za bardzo co mam na ekranie jak mam słoneczko za szyba.
-
Czyli coś mam nie tak. Pytanie czy to jest modem, czy to jest orange.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-05-25, 17:48 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-05-25, 16:48 przez lamale78, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Stawiam na modem.lamale78 pisze:Czyli coś mam nie tak. Pytanie czy to jest modem, czy to jest orange.
Poprawa pisowni.