Na początek zaznaczę, że przejrzałem wiele tematów z forum zanim zdecydowałem się zadać pytanie. Próbowałem programu top netinfo i ręcznych ustawień.
Mam Business Everywhere i bym chciał udostępnić go na drugi komputer. Łącząc się przez oprogramowanie domyślne nie widzę w Windows 7 w połączeniach tego właśnie połączenia. W związku z tym nie mogę go udostępnić.
Tworząc połączenie GPRS ręcznie mogę je udostępniać, ale nie jest to CDMA.
Nie wiem z kolei jak ręcznie stworzyć widoczne CDMA.
Wpisywałem numer #777, wpisywałem login:haslo internet jak i bez tego, wpisywałem APN orange do modemu jak i bez tego. Po prostu nie wychodzi mi to.
Czy mogę prosić o praktyczne wskazówki jak połączyć się z CDMA bez programu Business everywhere lub jak udostępnić połączenie korzystając z tego programu. Dziękuję z góry.
ADU-635WA - udostępnianie połączenie CDMA
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: ADU-635WA - udostępnianie połączenie CDMA
Nie da się.bartko pisze:Nie wiem z kolei jak ręcznie stworzyć widoczne CDMA.
Było to na forum poruszane, szukaj hasła "proxy".bartko pisze:że przejrzałem wiele tematów z forum zanim zdecydowałem się zadać pytanie
Nie pomagam na PW!
-
Minęło sporo czasu, ale wciąż nie udaje mi się podzielić Internetu Orange Business Everywhere CDMA. Wyłączam IPv6, ustawiam komputery w sieci 192.168.2.x. Załączam FreeProxy - uruchamiam tryb konsoli. Łącze komputery kabelkiem. Drugi komputer niestety wciąż nie dostaje Internetu mimo, że ustawiam w przeglądarce odpowiednie proxy. Drugi komputer pinguje do pierwszego.
-
Trochę stary temat ale myślę, że aktualny, bo sam rozwiązania w internecie nie znalazłem. Udało mi się udostępnić internet po kablu sieciowym z komputera z podłączonym modemem AnyDATA ADU-635WA USB z laptopem. Skorzystałem z programu WinRoute. Połączyłem się z siecią CDMA poprzez oprogramowanie dostarczone z modemem. Następnie w opcjach WinRoute ustawiłem, który adres IP jest który (internal, external). Zależało mi na tym żeby nie określać żadnego portu z którego ma korzystać, więc w opcjach odhaczyłem wszystkie opcje związane z ustawieniem portu. Następnym krokiem były opcje ROUTES, gdzie ustawiłem subnet na 192.168.1.0, maska ustawiona była automatycznie zaś jako GATEWAY podałem IP external, czyli po połączeniu. Chwilę pomyślał i na lapku pojawił się internet. Komputer z modemem działa na XP, w laptopie jest 7.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Mam ADU-770, pretestuje i dam wynik
edit:
Niestety gdy uruchamiam silnik WinRoute to przesyłanie danych staje a po kilku sekundach rozłącza mnie.
edit:
Niestety gdy uruchamiam silnik WinRoute to przesyłanie danych staje a po kilku sekundach rozłącza mnie.