WITAM WSZYSTKICH POMOCNYCH FORUMOWICZÓW!!
Piszę z prośbą o pomoc bo mam problem Z MIGAJĄCĄ DIODĄ INTERNET na routerze netgear wgr614 otóż na routerze są trzy diody które powinny świecić każda w inny sposób tj:
- dioda zasilania świeci się ciągle,
- dioda radia świeci i mruga sobie raz tak raz siak /rzadko/;
- dioda sieci-internetu która mruga tylko jak router odbiera albo wysyła dane a normalnie pali się tzw światłem ciągłym,
otóż problem tkwi w ostatniej trzeciej diodzie która mruga jak wściekła z dużą częstotliwością nawet wtedy kiedy nie korzystam z internetu czy nawet wtedy kiedy mam wyłączony komputer.
Proszę o pomoc może ktoś z was spotkał się z problemem. Szukałem na forum w tematach dotyczących tego routera ale niestety nic nie znalazłem. Dodam jeszcze że mam internet z Inea a modem do którego podłączony jest router to motorola sbv5121e. Internet chodzi jak należy tzn transfer jest właściwy i nie zwalnia ani nie rozłącza ale martwi mnie mrugająca dioda "i" od internetu co musi oznaczać odbierane albo wysyłane pakiety. Możliwość podpięcia się do niego osób trzecich raczej chyba odpada gdyż dioda kontrolna od internetu na modemie nie mruga a jednocześnie na routerze nonstop tak poza tym na routerze mam postawione hasło i jest zabezpieczony szyfrem.
Pozdrawiam.Wojtas.
Swiecąca lampka internet - router NETGEAR WGR614
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum