Sprawdzenie ile zostało jeszcze mb
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Sprawdzenie ile zostało jeszcze mb
Da się jakoś sprawdzić nie dzwiąniąc i nie czekając 20 minut do orange, ile zostało jeszcze mb do wykorzystania limitu?
<Wycięte przez administrację>
-
- Użytkownik forum
Re: Sprawdzenie ile zostało jeszcze mb
Osobiście polecam założyć sobie konto na Orange Online i dowolnie kontrolować swoje wydatki, stan konta i bonus w postaci dodatkowych Mb 

Pozdrawiam, Michał 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Przepraszam, może to nie jest ważne, ale czy to tak trudno wcisnąć ten SHIFT i napisać poprawnie MB, a nie mb czy Mb. To naprawdę męczące i irytujące.
Usagi
-
- Użytkownik forum
A coś będe płacił za to orange online?
I dajcie linka do tego orange online
I dajcie linka do tego orange online
-
- Użytkownik forum
Daruj sobie, jeżeli to jest irytujące to wystosuj oficjalne pismo do Orange że cała ich załoga jest irytująca! Dowód? Proszę!usagi pisze:Przepraszam, może to nie jest ważne, ale czy to tak trudno wcisnąć ten SHIFT i napisać poprawnie MB, a nie mb czy Mb. To naprawdę męczące i irytujące.
Lidzet98, nie będziesz nic płacił. Wystarczy tylko jak zarejestrujesz się przy pomocy numeru telefonu/loginu, hasła i będziesz miał taką tabelkę dostępnych środków jak w linku wyżej.
Pozdrawiam, Michał 

-
- Użytkownik forum
A co jeżeli nie mam telefonu z orange?
-
- Użytkownik forum
To po co pytałeś o Orange?Lidzet98 pisze:Da się jakoś sprawdzić nie dzwiąniąc i nie czekając 20 minut do orange, ile zostało jeszcze mb do wykorzystania limitu?
Pozdrawiam, Michał 

-
- Użytkownik forum
Nobo mam net orange a nie telefon.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ten net ma równiez numer jakbyś miał telefon więc gdzie problem?Lidzet98 pisze:Nobo mam net orange a nie telefon.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Internet a telefon to to samo, tylko inna taryfa. Wpisujesz w miejscu loginu numer telefonu na który doładowujesz internet i tyle.Lidzet98 pisze:Nobo mam net orange a nie telefon.
Pozdrawiam, Michał 

-
- Użytkownik forum
To błądLidzet98 pisze:A co jeżeli nie mam telefonu z orange?

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie mów że te 20zł przedłuża ważność konta?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Nie wiem o czym mówisz??? ważność konta? raz po roku tylko zasiliłem konto aby nie stracić numeru.Prawie nie dzwonie,czasem sms/ujekrystianb pisze:Nie mów że te 20zł przedłuża ważność konta?

-
- Stały użytkownik forum
Widzieliście nową stronę beta.orange ? Na niej to w ogóle abonent OFP nie może podejrzeć żadnych informacji o fakturze. A miało być lepiej.
Oto adres strony: http://beta.orange.pl/start.phtml
Napiszcie czy udało się wam zalogować.
-
- Użytkownik forum
Oczywiście że da się zalogować na OFP przez netaTadeusz pisze:Nie, nie to samo. Nie wiemy, czy kolega Lidzet98 korzysta tak, jak Ty, z Orange Free, gdzie jak najbardziej, jest możliwe zastosowanie Twojej rady, czy z Orange Freedom PRO, gdzie nie da się tego zrobić. (podobno z wyjątkami, bo niektórzy utrzymują, że mogą się zalogować na konto CDMA w Orange Online)s0-Vicky pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Ja mam telefon oraz Orange Freedom PRO i przez Orange Online mogę zarządzać tylko telefonem, internetem nie. Nie da się tego zrobić i tyle, nawet nie da się przełączyć konta na przypisany numer CDMA.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-05-28, 21:21 ]
Panie i Panowie tniemy cytaty!

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-05-30, 13:16 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-05-30, 12:16 przez YaRoO, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Trzeba zadzwonić do BOKu i powiedzieć co jest nie tak. Ja powiedziałem babce jaki komunikat mi się wyświetla i ona coś zmieniła i mogłem sprawdzić limit.Tadeusz pisze:No dobrze, faktycznie się udałoYaRoO pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>. Dzięki za sugestie, jak to zrobić. Co ciekawe, konsultanci twierdzili, że to niemożliwe, jak kiedyś dzwoniłem i o to pytałem...
Niemniej jednak, nie zmienia to faktu, że "stanu konta" nie da się sprawdzić, ponieważ "przepraszamy, ale informacje są chwilowo niedostępne".
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-05-30, 22:33 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-05-30, 21:32 przez YaRoO, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Niestety ja mam chyba pecha
Już 3-krotnie łączyłem się z BOK Orange podawałem numer jaki chcę by był moim reprezentantem, nawet kupiłem starter Orange myśląc, że to jest przyczyną niedziałającego Orange on-line w moim przypadku i niestety to też nie pomogło chociaż za każdym razem konsultanci potwierdzali, że wszystko jest ok.... 

-
- Użytkownik forum
Zaraz, zaraz. To żeby sprawdzić pozostałe mb w OFP mam mieć telefon w orange?
- wilq
- Stały użytkownik forum
Jak dla mnie to ta strona zupełnie niczym się nie różni od "zwykłego" Orange Online poza stroną startową (niby-portal) i zupełnie tak samo nie udało mi się zalogować na nr. CDMA a także zupełnie identycznie nie ma numeru CDMA wśród numerów na koncie abonenckim. Zamierzam i ja spróbować swych sił dzwoniąc do BOKmarek_30 pisze:Widzieliście nową stronę beta.orange ? Na niej to w ogóle abonent OFP nie może podejrzeć żadnych informacji o fakturze. A miało być lepiej.

-
- Użytkownik forum
Ztego co się orientuje to numer telefonu dla tej usługi to jest właśnie to cdmxxxxxxx gdzie xxxxxxx to są tam jakieś cyferki. Nawet na online orange mam tak napisane. Dołączam Screena.
- wilq
- Stały użytkownik forum
Wysłałem reklamację w formularzu na http://beta.orange.pl i wszystkim radzę to samo !! Jeśli potrafią to zrobić dla jednego numeru to niech zrobią żeby działało dla wszystkich !! Wchodźcie na http://beta.orange.pl i klikajcie w "zgłoś błąd". Bo to jest jakaś parodia żeby każdy musiał na infolinię dzwonić a jednemu to zadziała a drugiemu nie... Usługa jest dostępna w regulaminie dla taryf CDMA i powinna po prostu i zwyczajnie działać !!YaRoO pisze:Ztego co się orientuje to numer telefonu dla tej usługi to jest właśnie to cdmxxxxxxx gdzie xxxxxxx to są tam jakieś cyferki. Nawet na online orange mam tak napisane. Dołączam Screena.
Ja wpisałem w tym formularzu ("zgłoś błąd") że nie mogę się zarejestrować podając swój numer CDMxxxxxx bo twierdzi że nie jest to numer Orange. Jak nie wiecie co napisać to piszcie to samo. Jeśli to nie numer Orange to po jakie licho przypisują takie numery ??
Także ludziska, szczerze zapraszam i polecam stronkę http://beta.orange.pl a w szczególności formularz "zgłoś błąd"

- kkrzysiek1234
- Stały użytkownik forum
Wiadomo ale zanim to naprawią to każdy musi próbować sam.wilq pisze:Wysłałem reklamację w formularzu na http://beta.orange.pl i wszystkim radzę to samo !! Jeśli potrafią to zrobić dla jednego numeru to niech zrobią żeby działało dla wszystkich !! Wchodźcie na http://beta.orange.pl i klikajcie w "zgłoś błąd". Bo to jest jakaś parodia żeby każdy musiał na infolinię dzwonić a jednemu to zadziała a drugiemu nie... Usługa jest dostępna w regulaminie dla taryf CDMA i powinna po prostu i zwyczajnie działać !!
Ja wpisałem w tym formularzu ("zgłoś błąd") że nie mogę się zarejestrować podając swój numer CDMxxxxxx bo twierdzi że nie jest to numer Orange. Jak nie wiecie co napisać to piszcie to samo. Jeśli to nie numer Orange to po jakie licho przypisują takie numery ??
Także ludziska, szczerze zapraszam i polecam stronkę http://beta.orange.pl a w szczególności formularz "zgłoś błąd"i może coś tam w końcu się ruszy...
Ostatnio zmieniony 2010-06-08, 16:00 przez kkrzysiek1234, łącznie zmieniany 1 raz.
Orange Freedom Pro (CDMA)/ Play Online (GPRS EDGE UMTS HSDPA)
-
Jak sprawdzam limit na CDMA
Zarejestruj się na ORANGE-w miejsce login wpisujesz nr. telefonu(jest na umowie np.CDM00....) Hasło(jest na umowie) Dopełnij rejestracje. Po uaktywnieniu konta wejdz w orange on-line i wybierz stan konta i pakietów(potrzebny ci będzie kod abonencki dla konta-też jest na umowie) PAMIĘTAJ do tego jest ci potrzebna umowa z operatorem którą podpisałeś przy podłączaniu internetu-bez niej nic nie zrobisz
pozdrawiam
ps.jeśli pomogłem to dajcie znać,bym drugim razem nie produkował się na próżno.
Zarejestruj się na ORANGE-w miejsce login wpisujesz nr. telefonu(jest na umowie np.CDM00....) Hasło(jest na umowie) Dopełnij rejestracje. Po uaktywnieniu konta wejdz w orange on-line i wybierz stan konta i pakietów(potrzebny ci będzie kod abonencki dla konta-też jest na umowie) PAMIĘTAJ do tego jest ci potrzebna umowa z operatorem którą podpisałeś przy podłączaniu internetu-bez niej nic nie zrobisz
pozdrawiam
ps.jeśli pomogłem to dajcie znać,bym drugim razem nie produkował się na próżno.
wal bur
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Też nas (administrację i moderację) to zastanawia.Tadeusz pisze:No ok, Kolego, ale czemu tak strasznie reklamujesz tę stronę ?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
na tej nowej stronie ORANGE BETA też mogę sprawdzić ile jeszcze mi zostało limitu
wal bur
-
- Stały użytkownik forum
A ja nie mogę sprawdzić limitu ani na starej ani na nowej stronie, i to mnie w.... nerwia. I nie będę pisał próśb o coś co powinno być dostępne automatycznie wszystkim abonentom. Myślałem, że skoro Orange się wysiliło i otworzyło nową stronę to wykluczy błędy, o których im tylu klientów donosiło. Ale widzę, że się myliłem.... . No koments. 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Nowa strona, nową stronę, ale baza danych ta sama, więc te same problemy ze sprawdzaniem ilość MB do wykorzystania są.
-
Po co pisać zrób jak pisałem wyżej! Mi tak wytłumaczyli na infolini-ja nie miałem żadnych problemów,tylko trzeba cierpliwości
pozdrawiam
pozdrawiam
wal bur
-
Witam mam następujący problem:
Od dwóch dni korzystam z OFP, wszystko pięknie chodzi, jednak dzisiaj pojawił się jakiś dziwny problem.
Mam licznik DuMeter, przez dwa dni zużyłem nieco ponad 200 MB linitu, czyli nic nadzwyczajnego (przy prawie 10 h uzytkowania).
Dzisiaj rano przejrzałem internet co zajęło mi 15 minut, następnie po południu otworzyłem na 10 min po czym zorientowałem się że, w ciągu niespełna 30 min połknęło mi 170 MB transferu. Wyłączone aktualizacje windowsa, zdeinstalowałem antywira, przed czym zeskanowałem kompa, ciągle to samo, patrze na licznik gdzie pokazuje mi transfer. Najpierw po włączeniu neta coś ode mnie zasysa (dochodzi schodkow gdzieś tak do 2kbp/s, potem zaczyna się (incoming transfer do 1Mb/s). Nie mam włączone żadnej przeglądarki niczego nie ściągam, a Du Meter informuje mnie, ze jestem z czymś połączony.Nie muszę mówić, ze przy takim czyms to limit wyczerpie po kilku godzinach.
W podglądzie view connections: pojawia się plik WNHTTP.dll który łączy się z czymś co w przybliżeniu wyglada tak:
cds32.par9.mscen.net.http(80)
Proszę o pomoc jak poradzić sobie z tym problemem. Pozdrawiam.
Edycja:
Przyjrzałem się bliżej: Zaraz po ustanowieniu połączenia włącza się coś takiego:
Protokół:
TCP
Adres lokalny:
mojenazwisko - 33ad5f05:1069
Obcy adres:
cds30. par9.mscen.net:http
Od dwóch dni korzystam z OFP, wszystko pięknie chodzi, jednak dzisiaj pojawił się jakiś dziwny problem.
Mam licznik DuMeter, przez dwa dni zużyłem nieco ponad 200 MB linitu, czyli nic nadzwyczajnego (przy prawie 10 h uzytkowania).
Dzisiaj rano przejrzałem internet co zajęło mi 15 minut, następnie po południu otworzyłem na 10 min po czym zorientowałem się że, w ciągu niespełna 30 min połknęło mi 170 MB transferu. Wyłączone aktualizacje windowsa, zdeinstalowałem antywira, przed czym zeskanowałem kompa, ciągle to samo, patrze na licznik gdzie pokazuje mi transfer. Najpierw po włączeniu neta coś ode mnie zasysa (dochodzi schodkow gdzieś tak do 2kbp/s, potem zaczyna się (incoming transfer do 1Mb/s). Nie mam włączone żadnej przeglądarki niczego nie ściągam, a Du Meter informuje mnie, ze jestem z czymś połączony.Nie muszę mówić, ze przy takim czyms to limit wyczerpie po kilku godzinach.
W podglądzie view connections: pojawia się plik WNHTTP.dll który łączy się z czymś co w przybliżeniu wyglada tak:
cds32.par9.mscen.net.http(80)
Proszę o pomoc jak poradzić sobie z tym problemem. Pozdrawiam.
Edycja:
Przyjrzałem się bliżej: Zaraz po ustanowieniu połączenia włącza się coś takiego:
Protokół:
TCP
Adres lokalny:
mojenazwisko - 33ad5f05:1069
Obcy adres:
cds30. par9.mscen.net:http