F1 - czyli wszystko o Formule 1
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: F1 - czyli wszystko o Formule 1
Panowie i Panie, siadamy w swoich kubełkowych fotelach i 3mamy kciuki!! 

Pozdrawiam, Michał 

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Niebywały rozwój sytuacji Sebastian Vettel i Mark Webber mają kolizję. Kto winny różnie można oceniać, ja się nie podejmuję.
http://www.youtube.com/watch?v=QVl4hSH6 ... r_embedded
Potem niemal to samo o mało się nie stało udziałem Lewisa Hamiltona i Jensona Buttona
A najbardziej mi szkoda Witalija Pietrowa.
http://www.youtube.com/watch?v=QVl4hSH6 ... r_embedded
Potem niemal to samo o mało się nie stało udziałem Lewisa Hamiltona i Jensona Buttona

A najbardziej mi szkoda Witalija Pietrowa.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Witek się jeszcze odegra.
Co do kolizji, Vettel nie ma zimnej krwi. Królem szosy też zresztą nie jest. Mój werdykt chyba jasny ?
A w McLarenie nie było takowej opcji w ogóle. Button gdyby chciał wziął by Hamiltona bardziej agresywnie ale wtedy kolizja była możliwa. Jednak Button to mądry kierowca w porównaniu do niemieckiej blondynki.
Co do kolizji, Vettel nie ma zimnej krwi. Królem szosy też zresztą nie jest. Mój werdykt chyba jasny ?
A w McLarenie nie było takowej opcji w ogóle. Button gdyby chciał wziął by Hamiltona bardziej agresywnie ale wtedy kolizja była możliwa. Jednak Button to mądry kierowca w porównaniu do niemieckiej blondynki.
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
Ciekawe są też te wyniki:
Najszybsze okrążenie w GP Turcji:
1. Witalij Pietrow Renault 1:29,165
2. Mark Webber Red Bull 1:29,195
3. Jaime Alguersuari Toro Rosso 1:29,535
4. Robert Kubica Renault 1:29,580
[ Dodano: 2010-05-30, 18:49 ]
Najszybsze okrążenie w GP Turcji:
1. Witalij Pietrow Renault 1:29,165
2. Mark Webber Red Bull 1:29,195
3. Jaime Alguersuari Toro Rosso 1:29,535
4. Robert Kubica Renault 1:29,580
[ Dodano: 2010-05-30, 18:49 ]
Jasny. Ja jestem jednak zdania, że obaj w równej części się do tego przyczynili.lubczyk pisze:Mój werdykt chyba jasny ?
I o to chodzi, jednak Button umiał się pogodzić z przegraną.lubczyk pisze:Button gdyby chciał wziął by Hamiltona bardziej agresywnie ale wtedy kolizja była możliwa.
Tak, to trzeba przyznać. Jest mądry i wie czym takie bratobójcze walki się kończą.lubczyk pisze:Jednak Button to mądry kierowca w porównaniu do niemieckiej blondynki.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Użytkownik forum
Młody Niemiec zachowuje się jakby za jednym wyścigiem chciał zdobyć punktów od razu do końca sezonu, za wszelką cenę! Ale przynajmniej nie posądzą ich o "team orders".lubczyk pisze:Co do kolizji, Vettel nie ma zimnej krwi. Królem szosy też zresztą nie jest.

Pozdrawiam, Michał 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Czy aż tak bardzo, co prawda w czołówce się nie zdarzyło, ale Heidfeld kiedyś załatwił Kubicę, jakoś to było jak mu się dziecko urodziło.BliSki pisze:Niebywały rozwój sytuacji
Nie było też czasem leciutkiego kontaktu jak Hamilton odzyskiwał pozycje?lubczyk pisze:McLarenie nie było takowej opcji w ogóle.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Kubicę to i Vettel kiedyś załatwił.krystianb pisze:Czy aż tak bardzo, co prawda w czołówce się nie zdarzyło, ale Heidfeld kiedyś załatwił Kubicę,
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
No ale mowa o pojedynkach wewnętrznych w team'ach. Nie mówiąc już o sezonie kiedy to 1 punktu zabrakło mu do bycia na podium na koniec, a nie będę mówił kto go w przedostatnim wyścigu wyprzedził...
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Był i to nawet było słuchać z kamery na bolidzie.krystianb pisze:Nie było też czasem leciutkiego kontaktu jak Hamilton odzyskiwał pozycje?
A co do Vettela i Webera - to z tego co ja widziałem to Vettel wjachał w Webera, a jak u innych nastrojone było TV?:) Z tego co pamiętam to już Vettel kiedyś się przyczynił no jakiś zabaw w wjeżdżanie przeciwników. A zresztą - do Nakajimy mu i tak daleko....

Z tego co pamiętam to tym razem Saubery dojachały, ale Lotus padł. Cóz.
No i co myślicie o tym oszczędzaniu paliwa? Jak dla mnie to chyba była jakaś ściema dla publiki, pewnie chodziło o skręcenie obrotów i oszczędzanie silników. BTW - nadal jest limit 8 silników/sezon potem po każdej następnej wymianie pozycja w kwalifikacjach -10?
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
Wydaje mi się że tylko raz -10 pozycji na starcie. Tak wyczytałem w regulaminie na ten sezon (dość pokaźne i pismo i całe po angielsku więc było nad czym spędzić czas
).
Co do oszczędzania wachy to na prawdę nie wiesz o co chodziło ? TO, mówi Ci to coś ? ;]
TO to Team orders czyli polecenia zespołowe, chyba wiadomo o co chodzi ;D

Co do oszczędzania wachy to na prawdę nie wiesz o co chodziło ? TO, mówi Ci to coś ? ;]
TO to Team orders czyli polecenia zespołowe, chyba wiadomo o co chodzi ;D
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Niestety ja mam dostęp tylko do okrojonej wersji gdzie 2 średnio kompetentnych komentatorów przeszkadza w oglądaniu wyścigu.ra-v pisze:Był i to nawet było słuchać z kamery na bolidzie.
-
- Użytkownik forum
A szczególnie Maurycy i jego "yyy" co drugi wyraz! 

Pozdrawiam, Michał 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
I komentowanie różnic czasowych kiedy jeden bolid drugiemu mało co na tylne skrzydło nie najedzie, kompletnie zapominając o aerodynamice, że już bliżej podjechać się nie da, bo na pierwszym zakręcie skończy się gdzieś w żwirku hamiltona.
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
One nie są bez celu tym bardziej że to poszło przed wypchnięciem się Hama na 1. miejsce - więc nie wiem co mają team orders do tego co napisałem. Potem było "przypomnienie" o tym, więc to by było już wytłumaczalne. Inaczej nie zadawał bym głupich pytań;)lubczyk pisze:Co do oszczędzania wachy to na prawdę nie wiesz o co chodziło ?
Wieć z tego co ja myślę albo się przeliczyli (vide poprzedni rok, chyba Belgia i na pewno Ferrari) albo oszczędzali silniki. Bo na pewno nie było to wezwanie do spokojnej jazdy, chyba że H miał to w d. jak nie pierwszy raz, więc to było team orders.
Qrczaki - jadę polityką... a miało być F1....
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
-
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
- Użytkownik forum
Ja na pewno będę
Szkoda, że będzie tak dużo ludzi pewnie że nawet się nie dopcham blisko ;(

-
Wiesz, ważne że będzie można przynajmniej poczuć odrobinkę tego wyścigowego klimatu 

vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
- Użytkownik forum
Jakby tor trochę zmodernizowali to nadawałby się na GP Polski
ale byłoby super 

-
Trochę ?
Trochę bardzo dużo musieli by tam zrobić ;D

vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
- wojteks
- *** Administrator ***
Tor Poznań nie nadaje się nawet na krajowe zawody motocyklowe. Są tak duże obostrzenia głośności (skargi okolicznych mieszkańców na hałas itp.) że można stosować tylko homologowane wydechy o ograniczonej głośności.dar3k pisze:Jakby tor trochę zmodernizowali
Po prostu porażka i śmierć toru ale cóż urzędnicy wydający zezwolenia na budowę domów w takiej okolicy wiedzą lepiej.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
wojteks, sytuacja podobna w przypadku lotniska na krzesinach, lotnisko było wiadomo, że samoloty hałasują, a ludzie i tak się pobudowali i teraz wielce się żalą i skarżą, że samoloty latają. A tor w poznaniu jest jednym z lepszych torów w Polsce no, a że ludzie się skarżą to już wina tych co wydali pozwolenia na budowę tam gdzie nie było wolno się budować ;P
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Podobnie Bemowo aeroklubowe i Okęcie. Identyczna sytuacja. Żal.dar3k pisze:sytuacja podobna w przypadku lotniska na krzesinach, lotnisko było wiadomo, że samoloty hałasują, a ludzie i tak się pobudowali i teraz wielce się żalą i skarżą
Ja mieszkam na Włochach i mi też śmigają samoloty i nie przeszkadza mi to osobiście.
-
Co tu tak cicho?
I jak się Wam podobał wczorajszy wyścig?
Emocji trochę było głównie za sprawą Webbera, który wpadł na bolid Heikki Kovalainena. Całe szczęście, że nic mu się nie stało. Ale ujęcie z jego bolidu wyglądało niesamowicie.
Potem SC i słaby pit-stop Kubicy przez co stracił jak mi się wydaje dwie pozycje - wyprzedzili go Rubens Barrichello i Jenson Button.
Hamilton wyprzedził samochód bezpieczeństwa i dostał karę. Ale o tyle dziwne jest to, że dzięki temu manewrowi Hamilton był drugi mimo kary. Alonso jadący tuż za nim przed tym manewrem, który nie wyprzedził SC skończył wyścig na 9 pozycji.
O tym co działo się po wyścigu i karach może już ktoś inny napisze
I jak się Wam podobał wczorajszy wyścig?
Emocji trochę było głównie za sprawą Webbera, który wpadł na bolid Heikki Kovalainena. Całe szczęście, że nic mu się nie stało. Ale ujęcie z jego bolidu wyglądało niesamowicie.
Potem SC i słaby pit-stop Kubicy przez co stracił jak mi się wydaje dwie pozycje - wyprzedzili go Rubens Barrichello i Jenson Button.
Hamilton wyprzedził samochód bezpieczeństwa i dostał karę. Ale o tyle dziwne jest to, że dzięki temu manewrowi Hamilton był drugi mimo kary. Alonso jadący tuż za nim przed tym manewrem, który nie wyprzedził SC skończył wyścig na 9 pozycji.
O tym co działo się po wyścigu i karach może już ktoś inny napisze

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Co do kary dla Luizy, konszachty Hamiltona i Whitinga robią swoje, nic więcej dodawać nie trzeba.
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ja nie oglądałem. Tylko w wiadomościach widziałem ten wypadek. Aż dziw bierze że wyszedł z tego bez szwanku. Gdyby normalnym autem tak poszybować to zapewne z kierowcy nic by nie zostało.
-
Mi trochę przypomniał się wypadek Kubicy. Jemu tez o dziwo nic się nie stało a wyglądało to poważnie. Potwierdza to, ze od czasów Senny wiele poprawili w zabezpieczeniach.Jaco pisze:Ja nie oglądałem. Tylko w wiadomościach widziałem ten wypadek. Aż dziw bierze że wyszedł z tego bez szwanku.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- baxxxio
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Webber lubi latac, w 99 na lemans tez pofrunal na wormupie 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Mała poprawka, w taki sposób normalnym autem się nie da latać. A po drugie jaka jest waga normalnego auta, mniej więcej 3 razy większa więc i przez co ma większą energie którą trzeba wytracić przy zatrzymaniu.Jaco pisze:Gdyby normalnym autem tak poszybować to zapewne z kierowcy nic by nie zostało.
-
Robert Kubica przedłużył kontrakt z Renault do końca 2012r.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)