Internet Play problem mimo mocnego sygnału

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Marcin86sl
Początkujący użytkownik forum

Internet Play problem mimo mocnego sygnału

Post autor: Marcin86sl »

Witam.
Jestem nowym użytkownikiem więc proszę o wyrozumiałość. Od kilku dni używam internetu Play na kartę. -69dBm 70% tak wygląda mój sygnał (w programie Top_Netinfo). W aplikacji play online sygnał mam około 90-99%. Zostałem zmuszony na jakiś czas przeskoczyć na taki rodzaj internetu i przez około 2 miesiące będe z niego korzystał. Bardzo lubię sobie pograć w grę online Dark Orbit. Na poprzednim internecie (netia 5 mega) nie miałem problemów z tą grą jednak teraz no nie moge sobie pograć. Wiem że ludzie normalnie grają sobie na wym właśnie playowym internecie bez żadnych problemów jednak u mnie one występuja i nie mam pojęcia co może być przyczyną. Może właśnie ten sygnał mam jeszcze za słaby. Wiem że do prawidłowego funkcjonowania gry potrzebne są porty 80, 5555, 22222, 5001, 8084, 6667, 8000, 3389, 5631. Firewalla nie posiadam także o blokowaniu z mojej strony tych portów nie ma możliwości, Może play blokuje te porty?? Albo z obsługą flash ten modem/firma play ma proble, gdyż ta gra właśnie we flashu działa. Komputer formatowałem 3 dni temu także śmieci raczej nie mam. Może ktoś zna jakieś sensowne wytłumaczenie.

Modem to HUAWEI E160.
Ostatnio zmieniony 2010-05-30, 19:52 przez Marcin86sl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Internet Play problem mimo mocnego sygnału

Post autor: Jo_gurt »

Tzn czemu nie możesz pograć?
ODPOWIEDZ